Motorola představuje super novinky, Vodafone dál kazí svou pověst

mNews
Motorola představuje super novinky, Vodafone dál kazí svou pověst
Fotografie: Motorola, Oskarta
  • Motorola Razr 50 Ultra sází na odolnost proti vodě a velký vnější displej
  • Vodafone u Oskarty přináší neférové účtování hovorů, Apple umožní využít NFC
  • mNews přináší výběr těch nejzajímavějších novinek za uplynulý týden

Motorola si přichystala celou řadu novinek, ale my si vypíchneme dvě. Ohebnou špičku Razr 50 Ultra, ale také populární G85 ve střední třídě. Nepotěšíme však zákazníky Oskarty změnami v sazbách. Nakonec si dáme jeden příjemný výhled pro iPhony. Tak vítejte u mNews.

mNews #243 – Motorola představuje super novinky, Vodafone dál kazí svou pověst

Podcast v audio formě

Motorola představila nový Razr 50 Ultra, který patří do segmentu ohebných telefonů. Tento elegantní model kombinuje designový styl s odolností a vylepšenými funkcemi. Rozměry telefonu jsou kompaktní a s hmotností 189 gramů je pohodlný k nošení. Razr 50 Ultra nabízí odolnost IPX8, což znamená odolnost proti vodě. Disponuje také velkým vnějším displejem s úhlopříčkou 4 palce a hlavním fotoaparátem s 50 Mpx a optickou stabilizací. Vnitřní displej má úhlopříčku 6,9" s Full HD+ rozlišením a maximálním jasem až 3 000 nitů. Telefon je vybaven čipsetem Snapdragon 8s Gen 3, 12 GB RAM a 512 GB úložištěm. Motorola Razr 50 Ultra je k dispozici za cenu 29 999 Kč od 25. června 2024. Má Android 14 s podporou tří velkých aktualizací OS a 4 let bezpečnostních záplat.

A u Motoroly ještě zůstaneme, protože představila nový model střední třídy Moto G85, který nabízí 6,67" pOLED displej s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Telefon je vybaven procesorem Snapdragon 6s Gen 3, 12GB RAM a 256GB úložištěm. Hlavní fotoaparát má 50 megapixelů s optickou stabilizací, doplněný je o 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 32megapixelový přední snímač. Baterie s kapacitou 5 000 mAh podporuje pouze drátové nabíjení o výkonu 30 W. Moto G85 bude dostupná v černé, modré a žlutozelené barvě, ale cena zatím nebyla oznámena. I tak je jasné, že půjde pro Motorolu o zásadní model.

Vodafone pokračuje v tažení proti své dobré pověsti. To naznačují změny v účtování hovorů u virtuálního operátora Oskarta. Od 24. července 2024 se hovory budou účtovat ve stylu 60+60, což znamená, že každá započatá minuta bude účtována celá. Tato změna je pro zákazníky nevýhodná, protože prodraží hovory. Například hovor o délce 63 vteřin bude stát 4 Kč místo dosavadních 2,10 Kč. Změna se týká pouze domácích hovorů v České republice, zatímco účtování v rámci služby World Roaming a Zóny 1 zůstává na výhodnější sazbě 30+1.

Evropská komise obvinila Apple z porušení právních předpisů o hospodářské soutěži kvůli omezení přístupu konkurentů k technologii NFC. A vypadá to, že ledy se hýbou. Apple souhlasil s otevřením přístupu k NFC pro vývojáře třetích stran, což umožní vytváření vlastních bezkontaktních platebních řešení. Tato dohoda by měla být dokončena během několika týdnů a pomůže Applu vyhnout se potenciální pokutě až 10 % celosvětových ročních příjmů, což by mohlo činit přibližně 40 miliard dolarů. Londýnská platební aplikace Curve již projevila zájem o implementaci vlastního systému NFC do iPhonu. Na oficiální výsledky jednání si ovšem musíme ještě počkat.

Používá někdo z vás Oskartu? A dotkly by se vás chystané změny? Dejte nám vědět do komentářů.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze