Motorola Edge 40 Neo snoubí krásný design se zajímavou výbavou a odolností IP68

Motorola Edge 40 Neo snoubí krásný design se zajímavou výbavou a odolností IP68
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Uvnitř zařízení se skrývá 5 000mAh baterie s podporou 68W nabíjení, bezdrátové nabíjení však nepodporuje
  • 10bitový 6,5" POLED displej má vysoký maximální jas až 1 300 nitů
  • Ve fotovýbavě najdeme 50Mpx senzor s OIS i ultraširokoúhlý objektiv s AF

Stylovým přírůstkem do populární řady Edge od Motoroly je novinka s označením Edge 40 Neo, která je přímým nástupcem Edge 30 Neo. Novinka je o něco větší a těžší než byla Edge 30 Neo, má však vyšší odolnost, i když se neobešla ani bez jednoho ústupku.

Každým coulem stylová

Motorola Edge 40 Neo se prezentuje především jako stylový telefon s mírně zaoblenými zády i displejem. Designu ostatně sekundují i barevná provedení ve spolupráci s Pantone, přičemž novinka bude dostupná ve třech barvách: modré, zelené a černé. Zatímco černé provedení má klasická plastová záda, zbylá dvojice vsadila na záda z veganské kůže.

Jednou z hlavních předností Motoroly Edge 40 Neo je nepochybně zvýšená odolnost dle IP68, což znamená, že odolá vodě a prachu. Přímo v balení se pak navíc kromě 68W adaptéru a USB-C/USB-C kabelu nachází rovněž speciální environmentální pouzdro od společnosti Agood Company vyrobené z rostlinných materiálů, které barevně ladí s barvou telefonu. Motorola se, podobně jako třeba Apple, soustředí čím dál tím víc na redukci, respektive vykompenzování vzniklé uhlíkové stopy u svých produktů. I proto je krabička vyrobena z recyklovaného materiálu a obsahuje sójový inkoust. Mimo jiné je rovněž parfémovaná.

10bitový displej a velká baterie

Odolnost dle IP68 je tedy v dané třídě rozhodně jednou z velkých předností, výhodou je však také podpora rychlého 68W nabíjení a nasazení velké 5 000mAh baterie. Zřejmě kvůli zachování štíhlého pasu se však již nedostalo na podporu bezdrátového nabíjení, což je určitě škoda.

Pokud vás mrzí absence bezdrátového nabíjení, mohl by vám chuť spravit pohled na displej. Jedná se totiž o 6,5" POLED zobrazovací panel s podporou HDR10+, jemným Full HD+ rozlišením i maximální 144Hz obnovovací frekvencí. Navíc se jedná o 10bitovou obrazovku se schopností vykreslit více než miliardu barev disponující rovněž velmi vysokým jasem až 1 300 nitů. Dále jsou samozřejmostí stereo reproduktory s podporou Dolby Atmos, ale také štědrých 12 GB RAM a 256GB úložiště. Pochopitelně neschází ani podpora funkce Ready For, takže je možné si z telefonu udělat improvizovaný počítač v propojení s televizorem či monitorem a třeba jej využít i jako webkameru.

Výrobce garantuje dvě velké aktualizace OS a tři roky bezpečnostních záplat.

Z další výbavy stojí za pozornost 50Mpx senzor s optickou stabilizací, jenž se chlubí velikostí pixelů 2 mikrometry. Tomu dělá společnost 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv s automatickým ostřením (slouží tedy také jako makro) a 32Mpx selfie kamerka. Novinkou je pak možnost záznamu portrétního videa.

Softwarová podpora a dostupnost

Po stránce softwarové výbavy Motorola garantuje alespoň dvě aktualizace systému S (novinka dorazí s Androidem 13) a tři roky bezpečnostních záplat. O výkon se stará čipset MediaTek Dimensity 7030 s podporou Wi-Fi 6E i eSIM, kterou lze doplnit o jednu nanoSIM, nikoliv však o paměťovou kartu. Novinka dorazí na český trh 22. září s doporučenou cenou 10 990 Kč.

Motorola Edge 40 Neo

Rozměry159,6 × 72 × 7,9 mm, 172 g
DisplejPOLED, 6,55" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorMediaTek Dimensity 7030,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze