Masivní nástup eSIM? Možná je nakopnou novinky od Nokie

4
Masivní nástup eSIM? Možná je nakopnou novinky od Nokie
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • HMD Global si patentovalo řešení zabudovaná SIM karty zvané SMILEY
  • Má fungovat nejen jako eSIM, ale i jako peněženka či přístup k bankovním službám
  • Podporu by mohly přinést již některé blížící se novinky

Společnost HMD Global podala k Úřadu Evropské unie pro duševní vlastnictví vlastní patent na řešení v telefonu zabudované SIM karty, tzv. eSIM. Výrobce stojící za telefony Nokia novou technologii nazval SMILEY. Zajímavé na tom je, že Nokia plánuje svou technologii využít nejen pro mobilní služby, tedy jako eSIM, ale rovněž jako elektronickou peněženku a bezpečnou bránu k bankovním službám.

To nejpodstatnější se týká skutečnosti, že novou technologií by výrobce mohl vybavit více svých nových telefonů. Již v tomto měsíci bychom se měli dočkat hned tří nových smartphonů Nokia. Plánované představení má proběhnout na MWC 2020 v Barceloně. Nokia by mohla podporou eSIM vybavit i cenově dostupnější modely, čímž by rozšířila povědomí o této nastupující technologii. Prozatím ji totiž, co se mobilních telefonů týče, nacházíme jen v iPhonech a Pixelech.

Diskuze ke článku
tutuuu
uspora kolik.. 5x5x2mm mista ? Kdyz mi zhavaruje mobil, nedam si ji do jineho... kdyz nemam nahradni s eSIM, nedam si ji uz vubec nikam, protoze fyzickou kartu SIM nemam. Nadherna budoucnost, jen co je pravda... ne diky, dokud to pujde, tak fyzickou SIM kartu a nic jineho.
Janek
Stále nechápu co je na eSIM tak dokonalého? Pokud mám více mobilnichi zařízení, není žádný problém přemístit SIM kartu kam potřebuji, jak asi přemístím eSIM? Ví vůbec někdo, co všechno je potřeba udělat pro zprovoznění a jak to bude v případě poruchy zařízení, to si honem poběžím k operátorovi pro nové zařízení (nejbližší operátor cca 20 km daleko)? Tohle vypadá pouze jako špatný marketing, navazující atmosféru naprosté dokonalosti, samozřejmě bez pravdivých komplexních údajů!
Petr
To by nejdřív muselo HMD udělat pořádnej telefon, kterej by měl masivní nástup. Pak by možná přišlo i mírné rozšíření obliby eSIM... Ale doufám, že klasické vyjímatelné karty zůstanou minimálně do konce mého života... Už jsem taky zažil, že jsem akutně potřeboval přendat kartu z jednoho zařízení do jiného a ten luxus, že ta možnost je, je k nezaplacení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze