Objevte krásy Indonésie skrze objektivy fotoaparátu Huawei P30 Pro

28
Objevte krásy Indonésie skrze objektivy fotoaparátu Huawei P30 Pro
  • Na cestu do Indonésie jsme nechali velké fotoaparáty doma a otestovali kompaktnější Huawei P30 Pro
  • Prohlédněte si nejkrásnější místa nádherného ostrova Bali včetně pláží, vodopádů či rýžových polí
  • V článku najdete tipy na místa, která by rozhodně neměla uniknout vaší pozornosti

Každý již jistě slyšel o krásách tohoto dovolenkového ostrova. Překypuje plážemi všeho druhu, rýžovými poli, dosud aktivními sopkami a nesčetným množstvím vodopádů. Krása střídá nádheru. Pokud však nemáte na cestovaní po Bali měsíc, dost pravděpodobně vše nestihnete. Nezoufejte však. Připravili jsme si pro vás tipy s místy, které byste rozhodně neměli vynechat.

Pláže

Většina známých pláží se nachází na jihozápadě nebo na jihu. Najdete zde jak písečné, tak i kamenité pláže a na své si tak přijde každý. Pokud si chcete zasurfovat a patříte mezi pokročilé, pak můžeme doporučit pláže Medewi nebo Bingin Beach. Pro méně zkušené je pak vhodnější spíše Kuta nebo Canggu Beach.

Huawei P30 Pro
Canggu Beach

Půjčovné surfu přímo na pláži stojí zhruba 50 000 IDR na dvě hodiny (tedy zhruba 80 Kč). Buďte připraveni na to, že se vás spousta půjčoven pokusí lidově řečeno natáhnout a požadovat dvojnásobek. Řešení je jednoduché. Smlouvejte! Případně vyzkoušejte jinou půjčovnu. V lepších půjčovnách je pak již součástí ceny i triko. Doporučujeme si jej na surfování vzít, jinak pravděpodobně skončíte odření od surfu a spálení od sluníčka.

Huawei P30 Pro
Kuta Beach

Těm, které surfování neláká a rovněž milovníkům romantických západů slunce, je doporučována Balian Beach, ze které pochází následující snímek.

Huawei P30 Pro
Balian Beach

Vodopády

Celkový počet vodopádů na Bali snad ani není možné spolehlivě zjistit. Jsou jich však zcela jistě minimálně desítky. To ale není důležité tak jako to, které vodopády stojí za to navštívit. Doporučit vám můžeme vodopády Tibumana, Tukad Cepung nebo Gitgit. To nejlepší však představují až vodopády Sekumpul a Fiji (zde si dejte pozor na předražené prodejce vstupenek).

Zleva doprava vodopády Fiji, Gitgit, Tibumana, Sekumpul, Tukad Cepung

Především poslední dva jmenované vám zcela jistě vyrazí dech. Respekt. Úžas. Přesně takovéto dojmy ve vás tyto vodopády zanechají. Vězte, že na fotografii nejsou ani z poloviny tak krásné jako ve skutečnosti.

Rýžová pole

Mezi nejznámější rýžová pole patří určitě rýžová pole Tegallalang, která se nacházejí přibližně dvacet minut od městečka Ubud ležícím pod sopkou Agung. Procházku po rýžových terasách můžete proložit návštěvou jedné z kaváren, které se pyšní výhledem na rýžová pole nebo také ochutnávkou zde pěstovaných čajů a káv.

Rýžová pole Gilimanuk a Tegallalang

Rýžová pole však nenajdete jen v Tegallalangu. Celé Bali je jimi proseté skrz na skrz. O krásné scenérie tak nebudete mít během cestování po ostrově nouze.

Tento článek byl připraven ve spolupráci s Tomášem a Klárou, kterým tímto děkujeme za poskytnuté materiály. Veškeré fotografie byly pořízeny smartphonem Huawei P30 Pro se čtyřnásobným fotoaparátem Leica.

Technické parametry Huawei P30 Pro 256 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce158 × 73,4 × 8,4 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejOLED, 6,47" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát40 Mpx (7 296 × 5 472), LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 980, CPU: 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-T970
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: nanoSD
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 400 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostbřezen 2019, 24 999 Kč
Diskuze ke článku
Matěj
Nevím, jestli ty fotky jsou nějak upravené, ale podle mě jsou příliš přesaturované a působí nepřirozeně a nebo v Indonésii je hold zelenější flóra.
Dodo
Ty fotky jsou náhodou super. To jako chcete sebou tahat na dovolenou fullframe zcadlovku se třemi objektívy?
Abych sebou tahal další 10 kilový batoh tak to snad ne! To tak najmout nejakého nížinného šerpu.

Ioannis fotky super!
Fjfsgbc
Ste mohli pofotit aj ten hnus v Kute, indonezanov ako seru do riek, pripadne spaluju plasty kazdych par sto metrov. Pri navsteve Indonezie si davajte pozor predovsetkym na indonezanov, takmer vsetci su to oje.avaci, az potom sa kochajte "krasami" Bali.
HNUS
Sám mám honor 10 a focení krajin je katastrofa. Příšerné přepaly stejně jako v tomhle článku. Ty fotky jsou jak omalovánky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze