LG Optimus L3 v redakci: první dojmy z prcka pro masy

72

Přinášíme videopohled a také shrnutí našich prvních dojmů z prozatím nejlevnějšího smartphonu, který LG ve svém letošním portfoliu nabízí. Jaký je papírově nejslabší zástupce nové stylové řady telefonů L-Style s úplným označením LG Optimus L3 E400 naživo?

LG Optimus L3 právě testujeme. Ptejte se na vše, co vás zajímá. Své otázky pokládejte v diskuzi pod článkem a my vám na ně následně odpovíme buď přímo v ní nebo odpovědi zahrneme do připravované recenze.

LG Optimus L3 - oficiální fotografie

Preview - LG Optimus L3: levný fešák s Androidem

Jihokorejský výrobce mobilních telefonů LG letos na světovém mobilním kongresu v Barceloně světu představil novou řadu přístrojů L-Style. Jejich zevnějšek zejména při pohledu zepředu tak trošku připomíná design dvou nejvybavenějších Nokií současnosti (Lumia 800 a 900). Výrobce na MWC představil celkem tři nové telefony spadající do této řady. Nám se nyní jako první z nich do redakce dostal ten nejmenší a také nejméně vybavený a to model s označením Optimus L3.

LG Optimus L3 jsme si vyzkoušely naživo na Barcelonském veletrhu MWC 2012

Čtěte také - LG Optimus L3 a L5 s povedeným L designem naživo

LG L3 je na první pohled velice sympatické zařízení. Přední stranu z největší plochy zabírá 3,2 palcový displej, kolem kterého je po okrajích ovinut stříbrný zaoblený rámeček, který působí velice zajímavým a hlavně stylovým dojmem. Zmíněný displej nabízí při své úhlopříčce na dnešní poměry papírově podprůměrné rozlišení QVGA (240×320 pixelů), s hustotou pixelů pouhých 125 ppi. Jeho zobrazení je tedy všechno, jen ne krásně jemné. Časem se na to ovšem dá zvyknout a není to nic zas tak drastického. Telefon je navíc určen spíše méně náročným uživatelům, pro které tento faktor rozhodně není klíčovým.

LG Optimus L3 – videopohled

Jak už jsme si tedy řekli, klíčovým prvkem, kterým se Optimus L3 bude snažit své potencionální zákazníky zaujmout je především design. Kromě povedené přední strany k tomu pomáhá také ta zadní. Na ní je umístěn matný bílý zadní kryt s vroubkováním, který jednak pěkně vypadá a druhak také zajišťuje to, že vám po něm nebudou klouzat prsty, jako tomu bývá u většiny lesklých konkurentů. Telefon váží 110 gramů a pocit při držení v ruce této hodnotě přesně odpovídá. Není to zkrátka úplné peříčko, které sotva cítíte v kapse, ale také žádný cvalík.

Ještě se krátce zastavme u uživatelského prostředí. V telefonu běží operační systém Android verze 2.3.6 s opět mírně inovovanou grafickou nadstavbou od LG, kterou známe už z předchozích modelů řady Optimus z minulého roku. Většina úkonů probíhá celkem plynule. Jednojádrový procesor taktovaný na 800 MHz si totiž díky nižšímu rozlišení displeje se zpracováváním všech běžných aplikací poradí bez problému.

Na závěr našich prvních dojmů z "el trojky" se ještě můžete podívat na několik ukázkových fotografií z vestavěného fotoaparátu. Od základního 3,15 megapixelového snímače bez podpory automatického ostření jsme neočekávali žádné zázraky. Největším problémem jsou dle očekávání blízké (makro) snímky. Detailnější hodnocení nejen co se týče právě schopností fotoaparátu si necháme až do naší připravované recenze.

LG Optimus L3 právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem na vše, co vás zajímá.

Technické parametry LG Optimus L3

Kompletní specifikace
Konstrukce102,6 × 61,6 × 11,7 mm, 110 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,2" (240 × 320 px)
Fotoaparát3 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 640 × 480 px, 24 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7225, CPU: 1×800 MHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 301 MB, vnitřní paměť: 1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2012, 3 200 Kč
Diskuze ke článku
Král Miroslav
Tak ja uz novy LG par dni doma mam... Za tu cenu si nemuzu stezovat. Do noveho telefonu jsem chtel vrazit vic penez, ale pri mem uzivani by to snad i byla skoda :-)
K telefonu lze vytknout jedine- lehce horsi displej. Zadnej vodvar to neni, ale na klasicky uzivani parada... No a za tu cenu... Za to jen tak telefon nesezenete. teda aspon moje cena byla kralovska :-)
deep
za korunu bych to bral, ale jinak vůbec, takovejch telefonů je na trhu dost nechapu proč furt vyraběj takovýhle hnusy,stejny placky, jako by se svět zabrzdil
Daniel
Dobrý den, telefon je celkem pěkný - má flash? Předpokládám, že multitouch ano ;)
Král Miroslav
Prosim Vas, chtel bych se Vas zeptat. Vim, ze se to resi i jinde, ale zatim mi to nijak nepomohlo. Resim problem pri pripojeni telefonu k PC. Nejde propojit PC a telefon... Proste PC ten telefon nenajde, ani pres kabel, ani pres BT. poradite, prosim? Dekuji Vam.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze