Nové LG Optimus L míří do prodeje: víme kdy a za kolik

LG představilo na MWC v Barceloně své novinky řady Optimus L. Všechny běží na operačním systému Android a snaží se pokrýt všechny kategorie od vyšší střední třídy v podobě modelu L7 až po nejlevnější model L3. Pojďme se podívat na dostupnost a cenu těchto novinek.

Řada Optimus L si zakládá především na jednoduchém a elegantním designu bez žádných extravagantních výstřelků a podobně. Všechny tři modely - L7, L5 a L3 se nám po vzhledové stránce v Barceloně velmi líbily a jsme rádi, že LG zvolilo nový designový směr. Každopádně toto téma nechme nyní stranou, zajímá nás dostupnost těchto novinek, kolem kterých bylo poměrně dlouho ticho.

LG Optimus L3 – první pohled z MWC

LG Optimus L3 je nejnižším modelem této řady. Odpovídá tomu jak výbava, tak cena. LG Optimus L3 nabídne 3,2" dotykový displej s rozlišením pouhých 320 × 240 pixelů. Jeho displej je tak je celkem hrubý, nicméně snaží se to kompenzovat zbývající výbavou jako je například 800MHz procesor, Android 2.3 Gingerbread, Bluetooth 3.0 nebo baterií s kapacitou 1 500 mAh. LG Optimus L3 budete moci zakoupit již během dubna u operátora T-Mobile, a to za cenu 3 199,- Kč.

LG Optimus L5 – první pohled na MWC

TIP! LG Optimus L3 a L5 s povedeným L designem naživo

Trochu blátivější cestou se vydává LG Optimus L5. Řadí se do nižší střední třídy, kde ovšem trochu zarazí rozlišení HVGA na 4 palcovém displeji. Operačním systémem je už nový Android 4.0, který už v Barceloně běžel na prototypu poměrně plynule. LG však model Optimus L5 také vybavilo některými zajímavými funkcemi, takže ve výbavě nalezneme například 5Mpx fotoaparát, 1700mAh baterii nebo technologii NFC. LG Optimus L5 bude dostupný v Evropě na konci května a cena by se měla pohybovat kolem 5 000 - 6 000 Kč.

LG Optimus L7 – první pohled z MWC

TIP! To nejlepší z L Series: elegantní LG Optimus L7 naživo z Barcelony

Jako poslední zde máme nejvybavenější model LG Optimus L7. Na jeho 4,3" LCD displeji budete moci sledovat běh operačního systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Tomu by měl dostatek výkonu nabídnout 1GHz procesor Qualcomm 7225 společně s 512MB pamětí RAM. LG Optimus L7 dále zaujme především tenkým tělem (8,7 mm), technologií NFC nebo 5Mpx fotoaparát s inteligentním ostřením Instant Focus. Tento model bude dostupný v Evropě již na konci dubna za cenu v přepočtu kolem 8 000 Kč.

V horizontu několika týdnů chystá pro novináře tiskovou konferenci i české LG, kde bychom se měli dozvědět více informací o konkrétní dostupnosti a ceně na českém trhu, a to nejen novinek z řady L, ale také očekávaného top modelu Optimus 4X HD nebo Optimus 3D Max.

Zdroje: unwiredview.com