Lenovo Yoga Pro 9 v redakci: luxusní design a špičkový výkon

3
Lenovo Yoga Pro 9 v redakci: luxusní design a špičkový výkon
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Do redakce nám dorazila novinka od Lenova, notebook Yoga Pro 9
  • Nabízí špičkový procesor a Mini LED displej
  • Povedený je i design, na testování nám dorazila modrá barevná varianta

Do redakce se nám dostala novinka Lenovo, notebook Yoga Pro 9. Konkrétně ve špičkové konfiguraci s 64GB RAM a 1TB SSD + procesorem Intel Core i9-13905H (2,6 GHz).

Špička zahalená v kovu

Tělo notebooku je pochopitelně kovové, notebook je příjemně tenký, i když se o typický ultrabook nejedná. Stejně tak nejde o konvertibl, ovšem úhel rozevření je špičkový, notebook rozložíte téměř „na plocho“. Konektorová výbava skýtá plnohodnotné HDMI, 2× USB-C (poslouží i pro napájení, jedno z nich je Thunderbolt 4) a 2× USB-A 3.0. Dostalo se i na čtečku SD karet. Na těle dále je 3,5mm jack a mechanický přepínač webkamery. Samotné tlačítko pro vypnutí/zapnutí naleznete na pravém boku, což je praktické.

Notebook nabízí špičkový 14,5" 3K Mini LED displej, který je navíc kompletně dotykový a samozřejmě lesklý. Displej nabízí špičkové pozorovací úhly, je příkladně sytý a vyrovná se aktuální špičce.

Výsledky benchmark testů

Jak už jsme zmínili, notebook je osazen procesorem Intel Core i9-13905H (2,6 GHz), výsledky benchmarků si můžete prohlédnout v galerii. Notebook nenabízí čtečku otisků prstů, nýbrž spoléhá na biometrii díky Windows Hello. Kamera a senzory jsou ukryté v menším výřezu nad displejem, ten je však oproti novým MacBookům směrem z těla ven, neubírá tedy úhlopříčce displeje a zároveň slouží jako malé „madlo“, pokud chcete notebook otevřít.

Klávesnice má standardní rozměry a rozložení, je podsvícená, avšak svit nelze dále regulovat. Touchpad je poměrně rozměrný a opravdu povedený. Notebook v redakci aktuálně testujeme. V diskuzi se můžete ptát na to, co vás zajímá.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Zajímalo by me srovnani LCD klávesnice trackpadu a odezvy OS a běžných aplikaci s MacBook M1 nebo i M2. Pořád žiju v tom, že je Apple nejlevnější použitelný notebook

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze