Které Samsungy obdrží nejnovější nadstavbu One UI 5.1?

5
Které Samsungy obdrží nejnovější nadstavbu One UI 5.1?
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Aktualizace mají dorazit v nadcházejících týdnech, přičemž u prvních modelů započala
  • Na seznamu jsou poslední dvě generace ohebných modelů
  • Nechybí starší řady Galaxy S22, S21 a S20

Samsung před dvěma týdny představil zbrusu novou vlajkovou řadu Galaxy S23, na které debutovala nadstavba One UI 5.1. Ta je drobným vylepšením již známé verze One UI 5.0, jež dorazila vesměs loni společně s aktualizací na Android 13. Na této verzi Androidu je samozřejmě postavena i aktuální nadstavba One UI 5.1.

Samsung One UI 5.1

Novinky jsou spíše lehčího rázu, kdy Samsung například zapracoval na funkci rutin, přinesl vylepšený widget pro správu baterie a také počasí. Větší změny se dotkly aplikací Fotoaparát a Galerie. Snadnější je rychlá úprava fotografií, například odstranění stínů. Samozřejmostí je možnost vytvoření GIFů. Do Galerie je nově začleněné pokročilejší vyhledávání, kdy máte možnost hledat více osob či věcí naráz. Dílčí změny se dotkly i screenshotů, kdy si budete moci vybrat, do jaké složky se mají ukládat.

Samsung dnes oznámil plán aktualizací starších telefonů na One UI 5.1. Souhrnně lze říci, že se v něm alespoň prozatím vyskytují pouze vrcholné modely z uplynulých tří let. Smůlu tak prozatím mají majitelé mobilů z řady Galaxy A. Jihokorejský výrobce nadále potvrzuje, že nehodlá s ničím příliš otálet a aktualizace má na všechny níže zmíněné modely dorazit v horizontu několika týdnů.

Samsung One UI 5.1

Aktualizaci na One UI 5.1 obdrží:

Diskuze ke článku
Petr Paulika
Petr Paulika
S20Ultra dneska přišla a ok. Žádné větší změny jsem nezaznamenal.
Honza F
Honza F
S20 FE 5G také došla.
Janek Fanek
Janek Fanek
Vylepšená verze One UI 5.1 přináší několik vylepšení, né vše funguje podle předpokladu. Např galerie tuknutí na objekt a automaticky výběr objektů pro další zpracování, nebo výběr obličeje a setřídění podobných fotek, navíc mám pocit rychlejšího vybíjení baterie. Podle některých webů pracuje firma na odstranění závad. Je lepší počkat až se věci ustálí.
Honnzok
Honnzok
Zdravím,

nevíte někdo zda má opravdu Note 20 Ultra smůlu? To se mi nelíbí...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze