Samsung přinese Galaxy AI na dva roky staré Galaxy S22 a další ohebné modely

Mohou se těšit i majitelé Galaxy S21?
5
Samsung přinese Galaxy AI na dva roky staré Galaxy S22 a další ohebné modely
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Umělá inteligence dorazí společně s One UI 6.1 v květnu
  • Starší kousky se naučí totéž, co už umí řada Galaxy S23
  • Majitelé řady Galaxy S21 se dočkají jen několika funkcí

Samsung postupně pracuje na nadstavbě One UI 6.1 pro další modely a pro některé to bude hned další velká aktualizace. Dle příspěvku moderátora komunitního fóra Samsungu dojde v květnu 2024 k aktualizaci řady Galaxy S22 na One UI 6.1, a to včetně funkcí umělé inteligence Galaxy AI. Potěšující je, že mají obdržet úroveň Galaxy AI stejnou jako řada Galaxy S23. V podstatě jde o kompletní balík funkcí.

Kromě řady Galaxy S22 se na nadstavbu One UI a funkce spjaté s Galaxy AI mohou těšit i majitelé tabletů Galaxy Tab S8, ohebného véčka Galaxy Z Flip4 a špičkového Galaxy Z Foldu4.

Zkrátka však nepřijdou ani majitelé telefonů z řady Galaxy S21. Ti sice koncem května dostanou nadstavbu One UI 6.1, avšak z funkcí Galaxy AI opravdu jen naprosté minimum. Hovoří se o podpoře funkce Circle to Search a Magic Rewrite. Díky aktualizacím řady S22 se Galaxy AI dostane na zhruba 200 miliónů zařízení od Samsungu, což je dvojnásobný počet oproti konci března.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Zdá se, že je spravedlivé doplnit řadu S22 o nové funkce, hlavně z důvodu špatného přijetí smartfonů uživateli v době uvedení na trh. Řekl bych, že je to taková záplata a zapomnění na minulost. Je zde ale i jiný pohled, a to v souvislosti s placením za služby AI v budoucnosti. Při předpokládaném počtu uživatelů cca 200 milionů, se určitě najde řada těch, kteří si služby zaplatí. Z mého pohledu je několik služeb AI zajímavých ale větší část skutečně nepotřebuji. Možná, že další vývoj přinese to, co uživatele chtějí a hlavně nezbytně potřebují.
Petr Válek
Petr Válek
Bohužel , po aktualizaci na UI 6.1 je ovládání telefonu tragédie , AI překlady nefungují v CZ , takže kdo byl zvyklý překládat v Samsung prohlížeči má smůlu . Kdo byl zvyklokly na gesta , nejde vypnout na spodní straně displeje ukazatel gesta na otevřené aplikace na pozadí ,musíte chvíli čekat u prostřed displeje po potažení . Je to celé hodně pomalé , v telefonu vždy vypínám veškeré animace , ale tohle hodně zpomalilo ovládání .
Lukas Klima
Lukas Klima
Naposledy upraveno: 13. 4. 12:23
.
Patrik Karlsson
Jsou nějaké informace o tom, kdy bude Android Auto opět fungovat správně? V mé S21 se nepřipojí a kamarád s S23 má stejné problémy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze