Končící Sony Mobile, představená moderní Nokia a další zprávy týdne

mNews
Končící Sony Mobile, představená moderní Nokia a další zprávy týdne
  • Nokia X71 by se časem mohla podívat i k nám, nabídne bezrámečkový design a trojitý fotoaparát
  • Apple ruší vývoj AirPower a Sony zase sloučí divizi Sony Mobile s další elektronikou
  • mNews každý týden přináší souhrn toho nejzajímavějšího ze světa telefonů

Ve světě mobilních telefonů je stále živo. Tenkrát si povíme něco o představené Nokii, ale také nás bude zajímat konec mobilní divize Sony. Vítejte u mNews.

Končící Sony Mobile i představená moderní Nokia - mNews – mNews

Nokia X71 má trojitý fotoaparát a průstřel

HMD v Tchajwanu představilo novou Nokii X71, která by se mohla do světa podívat pod názvem Nokia 6.2. Jinak konzervativní výrobce se může pochlubit 93% pokrytím přední plochy displejem a místo „notche“ sáhl po kruhovém výřezu. Na zadní straně najdete hned trojici fotoaparátů, hlavní snímač má 48 Mpx, druhý slouží pro práci s hloubkou ostrosti a poslední je širokoúhlý. Zda se telefon dostane i k nám však není jisté.

Lenovo patentuje notebook s ohebným displejem

Patenty ne vždy nutně ukazují na konkrétní plánované produkty, ale mnohdy mohou leccos prozradit. Lenovo si patentovalo systém kloubu, který slouží jako opora pro ohebný displej. Jak by takové zařízení fungovalo v praxi můžeme zatím jen hádat. Ale mít třeba po rozložení z notebooku jednu vekou pracovní plochu nezní špatně.

Apple zrušil vývoj bezdrátové nabíječky AirPower

Ještě před pár dny jsme mysleli, že bezdrátová nabíječka od Applu skutečně spatří světlo světa. Nyní vše vyvrátil sám Apple, když oficiálně oznámil ukončení vývoje. Produkt údajně nesplňoval vysoké nároky na kvalitu. Dobíjet současně iPhone, sluchátka i hodinky byl evidentně přehnaný nárok.

Divize Sony Mobile končí

Sony se na poli mobilních telefonů dlouhodobě nedaří a často se objevují spekulace, že se blíží poslední Xperie. Současná zpráva však napovídá o opaku. Divize se sloučí s vývojem další elektroniky – televizí, kamer a audio systémů. Jednak to prohloubí možnou kooperaci týmů, a hlavně to pomůže zamaskovat masivní ztráty z prodejů Xperií.

Se Sony to jsou samé špatné zprávy, výsledkem však je, že Xperia zatím nekončí. Pokud se chcete dozvědět více o mobilních technologiích, jste na správném místě. Pokud nás ještě neodebíráte na YouTube, tak směle do toho.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze