MagSafe Duo od Applu nabíjí pomaleji než klasický MagSafe a má nepříjemné omezení

5
MagSafe Duo od Applu nabíjí pomaleji než klasický MagSafe a má nepříjemné omezení
Fotografie: Apple
  • Očekávaná cena činí přibližně 3,5 tisíce korun
  • Maximální nabíjecí výkon činí 14 W
  • K nabíjení plným výkonem je potřeba dokoupit adaptér za 1 490 Kč

Technologie MagSafe, kterou Apple představil u nové generace iPhonů 12, má uživatelům nabídnout komfortní způsob (ne tak docela) bezdrátového nabíjení. Brzy navíc dorazí také nabíječka MagSafe Duo, která, jak název napovídá, dokáže bezdrátově nabíjet hned dvě zařízení, konkrétně iPhone a Apple Watch.

Z informací uvedených na oficiálních stránkách výrobce se naneštěstí můžeme dozvědět, že MagSafe Duo nenabíjí stejným výkonem jako klasický MagSafe. Namísto výkonu 15 W si tak uživatelé musí vystačit pouze se 14 W. Pokud si říkáte, že to není až tak hrozné, čtěte dál.

Apple MagSafe Duo

Nabíječka MagSafe Duo, která se prodává za nemalých 129 dolarů (v ČR očekáváme cenu přibližně 3,5 tisíce korun), v balení neobsahuje napájecí adaptér, což může být pro mnohé zájemce dalším zklamáním. Pokud si navíc dokoupí Applem nabízený 20W adaptér, jehož oficiální česká cena činí 590 Kč, budou zařízení nabíjena maximálním výkonem 11 W.

Pokud by si uživatelé přáli nabíjet maximálním výkonem 14 W, musí vlastnit napájecí adaptér o výkonu alespoň 27 W. V takovém případě (za předpokladu, že mají zájem o originální adaptér od Applu), je nutné zakoupit adaptér pro MacBook za 1 490 Kč. Za poměrně dost peněz (celkem zhruba 5 tisíc korun) tak dostanou relativně málo muziky, možná je tak lepší zůstat u standardního MagSafe za 1 190 Kč

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Co chtít po Applu :D banda kreténů to je. 3.5 tisíce za šmejd který nic neumí :D
marián petrik
marián petrik
apple si môže svoje magsafe strčiť za klobúk. koho si myslia, že ohúria tým honosným názvom magsafe? jedine nejaké iovce. apple je jedna zdieračská firma, ktorá hľadí len na to, ako čo najviac ošklbať ľudí.
Hanz S
Hanz S
tak to prrrr, to je apple, takže to dává smysl!
Petr Šraier
Petr Šraier
Naposledy upraveno: 23. 11. 2020 09:53
Hezký český článeček o tom, jak to bude stát příšerně moc penízků. Jako neapplista to vidím tak, že si MagSafe Duo koupí ten, kdo MagSafe Duo bude chtít koupit... Protože drátově nabíjet může i bez MagSafe Duo. V naší letákové zemi furt jen řešíme, kolik co stojí a jak je to strašně "předražený"... :-P
Osobně mám Note 9 a i když bezdrátově nabíjet umí, na tenhle energetický nesmysl jsem se nechytil, přestože v tomto případě vyhoví i nabíječka za pár stovek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze