Apple zařadil zpátečku a zrušil vývoj bezdrátové nabíječky AirPower

4× aktualizováno
Apple zařadil zpátečku a zrušil vývoj bezdrátové nabíječky AirPower
Fotografie: apple.com
  • Poslední spekulace hovořily o prodeji nabíječky ještě v roce 2019
  • Nabíječka se však k zákazníkům nedostane, Apple vývoj oficiálně zrušil

Aktualizováno 29. 3. 2019

Pokud jste čekali na bezdrátovou nabíječku AirPower od Applu, máme pro vás smutnou zprávu. Apple oficiálně zrušil vývoj, a k zákazníkům se tak nakonec nedostane. Určitě tedy ne v brzké době.

Za ukončením vývoje stojí dle slov Applu nesplnění vysokých nároků na kvalitu. Nabíječka zkrátka nefungovala tak, jak společnost očekávala. V průběhu posledních měsíců se často hovořilo o tom, že nezvládne souběžně bezproblémově dobíjet jak iPhone, tak Apple Watch a sluchátka AirPods. Ta byla přitom nedávno aktualizována a za příplatek je možné druhou generaci získat s pouzdrem, které lze dobíjet bezdrátově. Apple navíc na krabičce druhé generace sluchátek AirPods nabíječku AirPower vyobrazoval a tím naznačoval, že se zahájení prodeje dočkáme „co nevidět“. Nyní již víme, že v nejbližší době se bezdrátové nabíječky od Applu nedočkáme.

Aktualizováno 27. 3. 2019

S bezdrátovou nabíječkou počítá i samotný Apple. Naznačují to nová sluchátka AirPods 2. První majitelé si totiž povšimli, že se Apple o nabíječce AirPower sám zmiňuje v seznamu kompatibilních zařízení a současně se nákres nabíječky objevuje přímo na balení sluchátek. Zda se tedy, že k zahájení prodeje musí dojít již velmi brzy.


Aktualizováno 25. 3. 2019

Bájná bezdrátová nabíječka byla zachycena ve zdrojovém kódu australských stránek Applu. Narazil na ni uživatel Michael Bateman a výsledek prezentoval na svém Twitteru. Nešlo navíc jen o zmínku, ale i o nový, doposud nezveřejněný obrázek. Ten vypadá zdánlivě shodně jako dříve, avšak nově je na obrázku vyobrazen iPhone Xs a došlo ke změně jména majitele – Ze Sama na Davida. Otázkou nyní je, kdy Apple AirPower (znovu) představí. Možnost má například dnes na večerní tiskové konferenci.

Apple AirPower

Aktualizováno 22. 1. 2019

Zatímco v minulém týdnu jsme byli svědku oživení možnosti existence bezdrátové nabíječky AirPower, dnes se dozvídáme nejen o tom, že se nabíječka začíná vyrábět, ale také případné datum zahájení prodeje. Digitimes uvádí, že objem výroby má narůstat v souvislosti s uvedení nabíječky na trhy později v roce 2019..

Původní informace ze 14. 1. 2019

Lepší pozdě, než vůbec nikdy, říká se. Něco na tento způsob si možná řekli i představitelé Applu a nezlomili hůl nad bezdrátovou nabíječkou AirPower. Ta byla světu představena už v roce 2017 a tehdy působila velmi pokrokově. Chlubila se například možností nabíjet tři zařízení současně. Jenže měsíce plynuly, Apple uvedení odkládal, až nakonec nabíječku odstranil ze svých stránek. Naděje nám svitla v prosinci, kdy objevil zajímavý patent.

Nyní přichází další, řekněme nadějnější informace od společnosti ChargerLAB. Ta tvrdí, že od důvěryhodného zdroje získala informaci o společnosti Luxshare Precision. Právě ta údajně zahájila produkci bezdrátových nabíječky Apple AirPower. Mimochodem tatáž společnost produkuje pro Apple také USB-C kabely a sluchátka AirPods. Prozatím ale není nic oficiálně potvrzené a je otázkou, zda a případně kdy se s nabíječkou setkáme v prodeji.

Diskuze ke článku
Mike
A aké nároky na kvalitu spĺňa ich klávesnica v Macbookich?
Mio
Jasné, vysoké nároky na kvalitu :D Asi ako tie pánty na Macbookoch či iMacoch alebo poddimenzované chladenie Macbookov.
Kyte
Už tam nesú hodinky tak iba dve cievky :_))
Grom51
AirPods 2 neexistuji .. co to pisete za nesmysly

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze