Koncept prvního smartphonu s vysouvacím displejem na světě od TCL vám vyrazí dech

23
Koncept prvního smartphonu s vysouvacím displejem na světě od TCL vám vyrazí dech
  • Koncept má tloušťku 9 mm a využívá rolovací AMOLED displej
  • 6,75" obrazovku lze zvětšit na velikost 7,8 palce

TCL dnes představilo zajímavé inovace v oblasti flexibilních mobilních displejů. Jako první na světě před časem odhalilo koncept tabletu s natřikrát složeným displejem a nyní prezentuje další zařízení s vysouvacím displejem. Oba koncepty přitom představují to nejnovější v oblasti vývoje flexibilních displejů pro chytrá zařízení. TCL Communication ve spolupráci se sesterskou společností TCL-CSOT během vývoje navrhlo více než 30 různých designů zařízení s flexibilním displejem.

TCL těmito novými koncepty jasně ukazuje, že při vývoji flexibilních a skládacích zobrazovacích technologií stále existuje prostor pro nové nápady. Snažíme se uvažovat mimo zažité vzorce a dívat se na věc jinýma očima, než bylo dosud obvyklé,“ říká Shane Lee, generální manažer Global Product Center společnosti TCL Communication.

Vedle skládacích zařízení nabízí TCL i nové způsoby, jak využít flexibilní zobrazovací technologii AMOLED. Společnost proto přišla s konceptem prvního smartphonu s vysouvacím displejem na světě. Tento koncept, jenž má tloušťku pouhých 9 mm, mění standardní design chytrých telefonů. Využívá rolovací AMOLED displej s interními motorky k rozšíření zobrazovače z velikosti 6,75 palce na velikost 7,8 palce pouhým stiskem tlačítka. Výsledkem je zařízení, které dokáže v uživatelském rozhraní rozdělit obrazovku a umožní práci na více úlohách najednou. Díky systému rolování nemá zařízení žádné předěly ani záhyby vyskytující se u skládacích AMOLED displejů. V okamžiku, kdy se posuvný panel nepoužívá, využívá pokročilé mechaniky k zakrytí flexibilního displeje.

Ačkoli se většinou vývoj v oblasti skládacích zařízení zaměřuje na chytré telefony, TCL se domnívá, že tuto technologii lze využít i pro větší obrazovky. Proto nedávno představilo koncept natřikrát složeného tabletu, kterým chce definovat vývoj zcela nové produktové kategorie. Funkční prototyp přitom využívá obě technologie ohybu displeje, které TCL vymyslelo – DragonHinge a ButterflyHinge. Ty dokážou 10palcový tablet přeměnit na 6,65palcové zařízení s poměrem stran 20,8:9 a 3K rozlišením displeje. Jedná se o první tablet s velkou obrazovkou, který využívá dvojitý kloub, pomocí nějž se složí.

TCL Plex – videorecenze

Diskuze ke článku
Mio
Tak tohle bych jsi nechal líbit na notebooku :)
Petr
Tloušťka pouhých 9 mm? Bomba! To jsou borci! :-D
Carda
Koncepty zajímavé ale že by mě to vyrazilo dech se říct nedá ten s rolovacím displejem je jen jinak udělaný Mate X což je vlastně zachovaný nudloidní displej pak po vysunutí se z toho stane 4:3 tablet a to druhý podstatě to samé jen základ je mít prostě ten nudloidní displej a když se to rozloží tak je to jen větší 4:3 tablet tak že nic zajímavého jen ho na třikrát založily. Zkrátka ani jedno se nehodí na sledování videí. Za mě by byl koncept lepší základ v rozevřeném stavu 16:9 displej a co by vzniklo po uzavření nebo zasunutí by mě už bylo jedno.
Tomáš Janovský
Pěkná maketa... ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze