Také TCL roluje! Na veletrhu CES 2021 ukázalo dva typy ohebných displejů

Také TCL roluje! Na veletrhu CES 2021 ukázalo dva typy ohebných displejů
Fotografie: TCL
  • Ohebný 17palcový tištěný rolovatelný displej OLED má tloušťku pouhých 0,18 mm
  • Pomocí rolovatelného AMOLED displeje může být telefon pouhým dotykem prstu zvětšen z formátu 6,7" na 7,8"

Společnost TCL CSOT oznámila v rámci veletrhu CES 2021 uvedení dvou průlomových produktů. Jde o 17palcový tištěný rolovatelný displej OLED a 6,7palcový rolovatelný displej AMOLED. Společnost TCL CSOT je dceřinou firmou společnosti TCL Technology a má za cíl přinášet inovace na poli polovodičových displejů.


Ohebný 17palcový tištěný rolovatelný displej OLED má tloušťku pouhých 0,18 mm a je jedinečným příkladem technologie pro velké ohebné displeje. Plně rolovatelný, jako malířské plátno, a přenosný displej se vejde kamkoli.

Displej využívá vlastní ink-jet technologii tisku a přináší 100% barevný gamut s výrazně vylepšenou kvalitou obrazu. Displej najde široké využití u ohebných televizorů, zahnutých a skládatelných monitorů a průhledných reklamních displejů.

Přenosný rolovatelný 6,7palcový AMOLED displej nově definuje standardní formát chytrých telefonů. Pomocí rolovatelného AMOLED displeje může být telefon pouhým dotykem prstu zvětšen z 6,7" na 7,8", přemění se na tablet a přinese zcela nový uživatelský zážitek díky snadnému a adaptabilnímu uživatelskému rozhraní. Chytrý telefon tak může být tenčí než 10 mm, výrazně tenčí než skládací chytrý telefon.

Díky vylepšenému řešení flexibilního displeje je poloměr navíjení pouhé 3 mm a je doplněný speciálním zasouvacím mechanismem. Jednoduchým kontaktem tlačítka původně svinutý a skrytý displej může být vysunut a roztažen. Celková zobrazovací plocha se tak zvětší. Odolnost vysouvacího mechanismu je až 100 000 opakování. Softwarové rozhraní může být nastaveno pro ovládání jednou rukou nebo pro multitasking.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze