Zástupci TCL nám potvrdili příchod ohebného telefonu v únoru 2020

13
Zástupci TCL nám potvrdili příchod ohebného telefonu v únoru 2020
  • K představení telefonu dojde na MWC 2020 v Barceloně
  • Jaká konstrukce bude zvolena zatím není jasné

Na dnešní tiskové konferenci TCL nám bylo oficiálně potvrzeno, že se dočkáme prvního ohebného telefonu v průběhu konání příštího veletrhu MWC v Barceloně, který připadne na únor 2020. Čínský výrobce to oznámil u příležitosti představení svého portfolia televizorů a jiné elektroniky na českém trhu. Společnost TCL má přitom opravdu bohaté zkušenosti s výrobou obrazovek a v současnosti se jedná o druhého největšího producenta televizorů na světě a rovněž držitele licencí ke značkám BlackBerry či Alcatel.

Pokud má mít tedy některý z výrobců prostředky a know-how, jak na výrobu (spolehlivých) ohebných displejů, mohlo by to být právě TCL. Nedávno jsme vás informovali o velmi zajímavém prototypu ohebného smartphonu, který se skládá na třetiny a při zcela rozevřeném stavu nabídne displej o uhlopříčce deseti palců. Díky dvojici pantům tak vzdáleně připomíná leporelo. Zda se bude jednat o stejně, či alespoň podobně, vypadající smartphone však v současnosti bohužel nevíme. Výrobce se každopádně již delší dobu zabývá výrobou a testováním speciálních „DragonHinge “či „ButterflyHinge “pantů, které by mohl u ohebných zařízení využít.

Vyzkoušeli jsme první TCL. Zaujme displejem, funkcemi i cenou

Na zářijovém veletrhu IFA 2019 jsme si mohli rovněž poprvé osahat vůbec první smartphone tohoto výrobce přímo pod značkou TCL s názvem TCL Plex. Zajímavý telefon ze střední třídy se chlubí trojitým fotoaparátem či 6,53" displejem s miniaturním výřezem typu „průstřel“ v levém horním rohu. Toto zařízení v současné době v naší redakci podrobně testujeme a vy se mezitím můžete podívat na naše první dojmy.

Diskuze ke článku
Ján
Tak slibem neurazíš, no ne.
Carda
No jsem zvědav co z nich vypadne vzhledem k tomu co dělají jako Alcatel tak nevím :D
marek
Představen bude v únoru, na trh půjde nejdříve ve třetím čtvrtletí. - https://www.androidcentral.com/leaked-tcl-roadmap-shows-flexible-tablet-scheduled-q3-2020
Jura
Tak tomu věřím asi tak, jakože dnes večer zničí zemi asteroid.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze