Už jste viděli ohebné „leporelo“ od TCL? Má 10" displej a skládá se na třetiny

5
Už jste viděli ohebné „leporelo“ od TCL? Má 10" displej a skládá se na třetiny
  • Prototyp telefonu zatím nenese žádné označení
  • Na zadní straně se nachází čtyři fotoaparáty

Zatímco ohebné telefony Huawei Mate X, Samsung Galaxy Fold či Royole FlexPai jednoduše složíte napůl a rozevřete jako knihu, TCL přineslo originální prototyp, který má hned dva panty, díky nimž připomíná konstrukce zařízení leporelo.

Dvojice speciálních pantů připomíná při pohledu z boku písmeno „Z“ a při složení zařízení se jednotlivé části displeje harmonikově složí pod sebe. Telefon přináší podle prvních dojmů redaktora cnet.com zcela nový uživatelský zážitek. Smartphone se rovněž chlubí doposud největší obrazovkou, která dosahuje v rozloženém stavu velikosti 10 palců, čímž překonává Samsung i Huawei. Jak moc však budou speciální panty imunní, ať už vůči běžnému opotřebení či testování zvídavých uživatelů a redaktorů, samozřejmě zůstává otázkou.

TCL prototyp ohebný smartphone ikonka

Tento prototyp ani design pantů zatím nemá žádné pojmenování/předpokládané datum spuštění produkce finální verze. Nutno rovněž podotknout, že při složení telefonu vznikne již opravdu robustní (široké) zařízení. Samozřejmě také stále přetrvává problém s ochranou displeje – tenká plastová fólie pochopitelně neodolá škrábancům a jak víme, lze ji snadno poškrábat i nehtem. Samsung na druhou stranu slibuje přinést technologii ohebného ochranného skla a TCL, jakožto renomovaný výrobce displejů, možná také brzy nabídne svůj vlastní způsob, jak se vypořádat s tímto problémem.

Dále víme, že na zadní straně budou čtyři kamerky a na straně přední nebude chybět selfie kamerka. Zařízení se bude nabíjet pomocí USB-C, které nahradí také 3,5mm jack. Zatímco přední stranu bude vyplňovat displej, zadní bude vévodit populární gradientní povrch.

Diskuze ke článku
michal
Mnohem lepší poměr stran než u samsungu nebo huawei
Dodo
TCL neni schopno vyrobit ani funkční běžný mobil, takže se neobávám, že se to dostane dál, než jako koncept. :)
Xxx
TCL právě vyrábí neuvěřitelné množství běžných, funkčních mobilů. Třeba spoustu let pod značkou Alcatel. Třeba od Idol X, Idol 4S nebo 4Pro až po všechny ty současné viz. https://www.ispace.cz/hledat?q=tcl

Další jsou pod značkami Blackberry, Palm, nebo i pod Vodafone nebo T-mobile, tak také pod svou vlastní značkou TCL. V podstatě nikdo jiný nevyrábí takové množství mobilů pod všemožnými značkami.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze