V rytmu Fold´n Roll. TCL ukázalo prototyp, který se skládá i roluje

1
V rytmu Fold´n Roll. TCL ukázalo prototyp, který se skládá i roluje
Fotografie: TCL
  • Jedná se o koncept telefonu, tabletofonu a tabletu
  • Z telefonu se rozložením stane tabletofon
  • Následně je možné zařízení ještě roztáhnout

Již více než dva roky jsou mezi námi telefony s ohebnými displeji, které lze různě skládat. Vývoj však naznačuje, že pouze s tím se výrobci samozřejmě nespokojí a možnost ohýbat displej bude využita mnohem více. Naznačují to různé koncepty. Zkraje roku jeden takový ukázalo LG a jmenoval se Rollable. Konkrétně se jednalo o telefon se srolovatelným displejem. Bohužel dnes již víme, že LG takový mobil k dokonalosti nedotáhne.

TCL Fold´n Roll

Větší šance může mít čínské TCL. To včera představilo své klíčové novinky a jako dezert servírovalo zařízení 3v1, které přezdívá Fold´n Roll, jak informuje gsmarena.com. Již právě ten nám může ledacos napovědět. Koncept zařízení od TCL totiž nakombinuje nejen možnost displej ohnout, ale současně i srolovat.

Vše začíná ve složeném stavu, kdy by zařízení mělo připomínat telefon s 6,87palcovou úhlopříčkou. Následně lze zařízení rozevřít, díky čemuž se dle slov TCL z mobilu stane tabletofon. Spíše však půjde o malý tablet s 8,85palcovou úhlopříčkou. Nakonec lze vyrolováním/roztažením displej natáhnout do stran a zvětšit úhlopříčku na 10 palců. Posledním úkonem navíc dojde také ke změně poměru stran, který je vhodný ke konzumaci multimédií.

Pokud vás zařízení Fold´n Roll zaujalo, musíme vás zklamat. Prozatím je vše ve fázi prototypu, což znamená, že bude nějaký čas trvat jeho finální vývoj. V letošním roce TCL chystá jednodušší zařízení s ohebným displejem.