Kdo bude vystavovat na letošním veletrhu CES 2024 a na co se můžeme těšit?

Kdo bude vystavovat na letošním veletrhu CES 2024 a na co se můžeme těšit?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • CES 2024 odstartuje již během nadcházejícího víkendu
  • Na veletrhu budou vystavovat značky jako Sony, Lenovo, LG nebo Samsung
  • Čeho všeho bychom se mohli dočkat?

Jako každý rok se i letos můžeme již za pár dní těšit na technologické inovace představené na veletrhu CES 2024 v Las Vegas. Abychom vám usnadnili orientaci v tom, co vše by se na veletrhu mohlo představit, respektive, jaké společnosti tam budou prezentovat, připravili jsme pro vás tento souhrn.

Na co se těšit?

Letošní veletrh odstartuje již v průběhu nadcházejícího víkendu a oficiálně trvá do pátku 12. ledna. Jako každý rok pak platí, že exhibice probíhá nejen v prostorách samotného výstaviště, ale také na různých dalších místech roztroušených po Las Vegas, lze tak předpokládat, že se budeme dozvídat o různých novinkách v průběhu celého týdne, těšit se tedy můžete na skutečně bohaté zpravodajství. Letošní veletrh by mělo navštívit více než 3 000 vystavovatelů, o zajímavé produkty tedy rozhodně nebude nouze.

Lenovo

Jednou z potvrzených značek, která bude na veletrhu prezentovat, je Lenovo. Ta v průběhu loňského roku představila herní handset Lenovo Legion Go, lze tak očekávat, že se na veletrhu dost možná dočkáme nějakého oznámení souvisejícího právě s tímto herním zařízením.

Kromě toho je Lenovo známé svými notebooky, avšak nezapomíná ani na oblast tabletů. Dle lenovo.com pochopitelně nebude scházet ani úzké zaměření na využití umělé inteligence.

LG

Dalším významným vystavovatelem má být společnost LG, která už postupně odhaluje novinky, jako je třeba Agent AI, 4K projektor, který je na výšku dokonce menší než iPhone 15 Pro, nebo jukebox (tzv. DukeBox) s průhledným OLED panelem a elektronkovým zesilovačem.

O těchto novinkách vás informujeme a budeme informovat především na fzone.cz, který tak nezapomeňte sledovat. Kromě toho se očekává představení i nového herní příslušenství, naopak z oblasti mobilní se novinek s 99,9% pravděpodobností nedočkáme, neboť LG v minulosti z tohoto odvětví oficiálně vystoupilo, i když je to velká škoda.

Qualcomm

Ačkoliv Qualcomm vyloženě není výrobcem komerčně dostupné elektroniky jako dříve zmíněné značky, bude mít na veletrhu rovněž svou prezentaci. Ostatně CES je rovněž (nebo možná především) výstavou, která je o navázání obchodních vztahů, v tomto ohledu má Qualcomm rozhodně co nabídnout.

Neočekává se sice představení nového vlajkového mobilního procesoru, neboť Snapdragon 8 Gen3 byl odhalen teprve nedávno, přesto bychom se mohli dočkat zajímavých novinek.

Samsung

Na blížící se příchod řady Galaxy S24 vás pravidelně upozorňujeme v našem aktualizovaném článku, v němž najdete informace o nejnovějších „únicích“, spekulace a mnohé další. Premiéra Galaxy S24 pak bude částečně navázána i na CES 2024, kde by se o nich měl Samsung rovněž zmínit, ačkoliv hlavní odhalení proběhne až 17. ledna v San Jose.

Pochopitelně se můžete těšit na kompletní pokrytí veškerých novinek na mobilenet.cz. Kromě smartphonů se očekává uvedení nových technologií v oblasti chytré domácnosti, televizorů a dalších.

Sony

Účast na veletrhu CES 2024 oznámilo i Sony, které na CESu poprvé vystavovalo už v roce 1977. Letos se zřejmě nedočkáme tak zajímavé premiéry, jakou byl například elektromobil.

Stejně tak se neočekává představení chystaného PlayStationu 5 Pro či jiného herního příslušenství, přesto bychom se měli dočkat několika zajímavých novinek.

TCL

Svou prezentaci na veletrhu bude mít rovněž čínské TCL, které je známé především obrazovou technologií NXTPAPER, jež výrazně zmírňuje únavu z dlouhého „civění“ do obrazovky.

Letos se tak zřejmě dočkáme dalších produktů s touto technologií, lze očekávat nové tablety a smartphony. TCL v minulosti představilo rovněž celou řadu chytrých brýlí, možná se tak dočkáme i těch.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze