OtterBox uvedl ochranná pouzdra z „kaktusové kůže“. Proč stojí za pozornost?

OtterBox uvedl ochranná pouzdra z „kaktusové kůže“. Proč stojí za pozornost?
Fotografie: OtterBox
  • Jedná se o měkčené pouzdro z vyztuženými boky a vyvýšenou hranou v oblasti fotoaparátů a displeje
  • Pro výrobu kaktusové kůže je sklizena pouze část samotného nopálu, který nadále zůstává při životě
  • Použitý kaktus je zároveň považován za tzv. superpotravinu

Ústup pravé kůže jako živočišného materiálu, který se (ne)přímo podílí na utrpení zvířat, je od prohlášení Applu poměrně výrazným trendem, a tak se výrobci snaží přijít se zajímavými alternativami. Jednou z nich (přestože se rovněž jedná o živočišnou kůži) je například již dříve představená kůže z lososa u pouzder Njord by Elements, cupertinský výrobce pak kůži nahradil syntetickým materiálem FineWoven, u něhož si však uživatelé stěžují na poměrně rychlé opotřebení. Jiný renomovaný výrobce pouzder, společnost OtterBox, nyní na veletrhu CES 2024 představil zajímavou novinku – pouzdra z kaktusové kůže. Pokud si říkáte, že jste o kaktusové kůži nikdy neslyšeli, rozhodně nejste sami, samotný proces výroby je přitom, především z hlediska udržitelnosti, skutečně velmi zajímavý.

Pouzdro z kaktusu, který je považován za superpotravinu

Nová řada pouzder s dlouhým názvem Symmetry Series Cactus Leather Cases, na kterou upozornil macrumors.com, se vyznačuje měkčeným povrchem, ale zároveň vysokou odolností s vyztuženými boky pro lepší absorpci nárazů. Rovněž kamera je chráněna díky vyvýšené okolní části, podobně jako displej, který se tak při položení na stůl apod. jen tak nepoškrábe.

Pouzdro OtterBox Symmetry Series Cactus Leather Case
Pouzdro má měkčený povrch, vyztužené boky a vyvýšenou část v oblasti fotomodulu i displeje, aby se nepoškrábal

Kaktusová kůže je pak těžena z kaktusu nopál (opuncie nopál), který roste typicky v Mexiku ve vyšších nadmořských výškách a má četné využití, podle mnohých se přitom jedná o tzv. superpotravinu, o nichž se můžete více dozvědět na fzone.cz. Produkce nopálu a jeho využití je každopádně velmi environmentální, neboť nemá velké nároky na prostor (množství půdy) a nepotřebuje příliš mnoho vody ani dalších zdrojů, zejména ve srovnání s „výrobou“ tradiční opravdové kůže ze zvířat. Další výhodou nepochybně je, že je pro výrobu kaktusové kůže sklizena pouze část samotného nopálu, který nadále zůstává při životě a pokračuje v růstu.

Pro výrobu kaktusové kůže je sklizena pouze část nopálu, který nadále zůstává při životě a pokračuje v růstu.

Pokud vás nová kaktusová pouzdra od OtterBox zaujala, pak vás jistě potěší, že budou dostupná již na jaře letošního roku s cenou 60 amerických dolarů (zhruba 1 500 korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze