JBL představilo trojici sluchátek s 1,45" obrazovkou, jež nahradí chytré hodinky

1
JBL představilo trojici sluchátek s 1,45" obrazovkou, jež nahradí chytré hodinky
Fotografie: JBL
  • Skrze displej lze například reagovat na hovory, číst si notifikace a další
  • Jeden z modelů nabídne celkovou výdrž 50 hodin
  • Sluchátka se dále chlubí vysokou odolností IP54 a IP55

Od dob první generace AirPods jsme zaplaveni novými modely bezdrátových sluchátek, u nichž se obvykle vylepšuje kvalita zvukového přednesu, výdrž, odolnost či schopnost potlačit okolní ruchy. Renomovaná společnost JBL však na letošním veletrhu CES 2024 odhalila něco poměrně nového – sluchátka s displejem. Ačkoliv uvedla první model s obrazovkou na pouzdru již dříve, mohla by se právě tato trojice sluchátek dostat do širšího povědomí.

Sluchátka s vysokou odolností a pouzdro s displejem

Trojice nových sluchátek od JBL s označením Live Buds 3, Live Beam 3 a Live Flex 3 může zaujmout například sportovce, neboť se chlubí odolností dle IP54 u modelu Flex a IP55 u Live Beam 3 a Live Buds 3, jejich největší zajímavostí je však pochopitelně obrazovka na pouzdru. Vyjímá se zde konkrétně 1,45" dotykový IPS LCD displej. Nejedná se přitom pouze o ukazatel nabití, jak by se mohlo nabízet, ale je možné skrze něj přijímat či odmítat tel. hovory (z propojeného smartphonu), číst si textové zprávy, ovládat hudební přehrávač, dostávat různé notifikace a další. Zkrátka jde o alternativu k chytrým hodinkám, skrze které lze obvykle tyto záležitosti vyřešit. Zároveň pouzdro pochopitelně slouží nejen jako místo k odložení sluchátek, ale také jejich nabití.

Celková výdrž u modelu Live Flex 3 činí skvělých 50 hodin přehrávání hudby.

Model Live Buds 3 konkrétně slibuje až 10 hodin přehrávání hudby s vypnutým ANC a celkem 40 hodin poslechu se zohledněním energie v nabíjecím pouzdru, z čehož vyplývá, že by mělo pouzdro samotná sluchátka dobít třikrát.

Ještě lépe jsou na tom sluchátka Live Beam 3, která se chlubí až 12hodinovým hudebním přednesem s vypnutým ANC a rovněž schopností se třikrát plně nabít z pouzdra, čímž se dostáváme ke kombinované výdrži 48 hodin.

Rekordmanem z hlediska celkové výdrže jsou pak sluchátka Live Flex 3, jež zvládnou s vypnutým ANC 10 hodin poslechu, tedy stejně jako Buds 3, avšak z pouzdra získají energii na dalších 40 hodin přehrávání. Celková výdrž tedy činí skvělých 50 hodin.

Cena není nízká, ale ani přehnaná

Trojice dále podporuje Bluetooth 5.3 a LE Audio, jež má dorazit později formou updatu, jak informuje The Verge. Nabízena budou ve stříbrném a černém provedení s jednotnou cenou 199,95 amerických dolarů, v přepočtu tedy přibližně 5,5 tisíc korun včetně daně.

Diskuze ke článku
I. Kajman73
I. Kajman73
Osobně displej na pouzdu pro sluchátka jako alternativu hodinek nevidím. Hodinky mají tu přednost, že je mám pořád k dispozici na ruce, takže notifikace a ovládání je vždy k dispozici. Pouzdro používám jen na přenášení a většinou někde v báglu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze