iPhone v Praze, konkurence Google Play a další zprávy týdne

mNews
iPhone v Praze, konkurence Google Play a další zprávy týdne
  • Apple opět natáčel reklamu na iPhone v Praze
  • Nokia 9 se ukazuje na novém renderu a EPIC Games plánují vlastní obchod s Android hrami
  • mNews přináší přehled nejzajímavějších zpráv z uplynulého týdne

V neděli nám odstartoval CES 2019 v Las Vegas, kde pro vás natáčí Martin Pultzner, jak jste si jistě všimli. Teď ale přišel čas na souhrn toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne – vítejte u mNews.

iPhone v Praze, konkurence Google Play a Nokia 9 – mNews

Reklama na iPhone Xr se natáčela v Praze

A začněme něčím odlehčeným. Nová reklama na iPhone Xr propaguje zejména širokou škálu barevných provedení, ale našince zaujme spíše to, že se odehrává v Praze, i když si toho možná přes všechny ty barevně oblečené lidi nevšimnete. Reklama začíná ve Vršovicích, přesouvá se k Národnímu divadlu a končí na Strahově. Ať už Apple máte rádi nebo ne, tohle člověka potěší.

Nokia 9 na novém renderu

Nokia 9 patří k nejočekávanějším modelům tohoto roku, obzvláště díky zvláštně rozmístěným čočkám fotoaparátu na zadní straně. O nich víme z různých úniků a nyní se k nim přidává jeden velmi kvalitní render, který opět potvrzuje pětici fotoaparátů, ale také ukazuje na čtečku otisků v displeji. K oficiálním představení dojde snad na konci ledna.

Tvůrci Fortnite otevřou vlastní obchod s Android hrami

Jak se EPIC Games vyhnuli Google Play jsme si již říkali. Nyní k tomu přibylo tvrzení, že chtějí otevřít vlastní alternativní obchod s hrami pro Android. Vadí jim hlavně 30% poplatek Googlu. Sami by na svém obchodu vybírali 12 %. Jestli se jim to povede, bude asi jen otázkou času, než se ozve někdo další, že platit 12 % EPICu nebude a zkusí založit vlastní obchod s poplatkem… 8 %. No, uvidíme.

Statistiky ze Silvestra

Nakonec vás upozorním na rozsáhlé statistiky, které naleznete v našem článku. Obsahují informace o volání, SMSkování a přenášení dat na Silvestra. Zcela očekávaně, počet hovorů lehce narostl, SMS zase trochu klesly a objem dat se se zvýšil až o sto procent. Tak teď už jen nezbývá než doufat, že nám s těmi daty přijdou čeští operátoři trochu naproti.

Schválně jsem vynechal novinky z CESu, k těm se dostaneme příště a budeme se jim také plně věnovat v dalším mobilecastu. Vše samozřejmě najdete na mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze