Fortnite na nových iPhonech běží v 60 FPS. V závěsu nechává i Nintendo Switch

7
Fortnite na nových iPhonech běží v 60 FPS. V závěsu nechává i Nintendo Switch
Fotografie: Epic Games
  • Při nastavení 60 FPS a vysoké úrovně detailů se po chvíli iPhony začnou přehřívat a následně snímkovací frekvence spadne
  • Fortnite na nejnovějších iPhonech zvládá vyšší FPS než na konzoli Nintendo Switch

Herní studio Epic Games stojící za populární hrou Fortnite nebo Xbox sérií Gears of War přidalo do první zmíněné hry podporu 60 snímků za sekundu. Možnost hrát ve 60 FPS je momentálně dostupná pouze na iPhonu Xs, Xs Max a Xr.

Nárůst snímkovací frekvence zajistí plynulejší herní zážitek a oproti původním hodnotám 20 až 30 FPS je to vítané zlepšení. Navíc funguje s jakýmkoliv grafickým nastavením. U konkurenčního PUBG je možné spustit 60 FPS pouze při hraní na nejnižší detaily. Podle prvních ohlasů procesor A12 Bionic nezvládá hraní na vysokou úroveň detailů (možnost „epic“ není při 60 FPS přístupná) bez ústupků. Smartphone se údajně po několika minutách začne znatelně zahřívat a chvíli poté framerate spadne spíše ke 30 FPS, na kterém se potom drží.

Doporučuje se tedy hrát na prostřední nastavení (medium), při kterém se smartphone sice také zahřeje, ale na přijatelné úrovni a hlavně se udrží 60 FPS. Dodáme ještě, že autor těchto poznatků testoval hru na iPhonu Xr. Očekává se, že v budoucnu dojde ke zlepšení a vývojáři herní zážitek se 60 FPS lépe optimalizují. I nyní se však jedná v podstatě o konkurenční výhodu oproti jiným hráčům, kterým hra běží běží v nižší snímkovací frekvenci. A to dokonce i ve srovnání s verzi Fortnitu na herní konzoli Nintento Switch, kde běží ve 30 FPS.

Stáhnout Fortnite

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Leader
To je ale vlastně katastrofa protože Iphony jsou v herním výkonu špičkou, tyhle grafické nastavení by neměly být ani dostupné.
Vesy
Na PUBG mobile si stahnete GFX Tool pres ktery si nastavite 60 FPS, rozlišení a detaily ;-)
Tomason
Podle mě to nějak zázračně nevypadá,na to aby to bylo tak náročný na hardware.Spíš to neumějí pořádně optimalizovat.
Mio
A12 je bezpochýb vynikajúci SoC, ale bez chladenia nie je ani zďaleka možné využiť jeho potenciál, čiže môžu optimalizovať koľko len chcú.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze