Tvůrci Fortnite vytvoří obchod s Android aplikacemi. Googlu z toho nekápne ani koruna

29
Tvůrci Fortnite vytvoří obchod s Android aplikacemi. Googlu z toho nekápne ani koruna
Fotografie: Fortnite
  • Tvůrci her, kteří budou svá díla inzerovat v obchodu Epic Games, odvedou na poplatcích podstatně méně
  • Úspěch Fortnite přinesl Epic Games již přes jednu miliardu dolarů

Úspěch herního titulu Fortnite přinesl společnosti Epic Games přes 1 miliardu dolarů a zdá se, že zájem hráčů jen tak brzy neopadne. Vděčí za to i nestandardnímu způsobu distribuce hry. Pro ten se rozhodli zejména kvůli vysokému poplatku, který Obchod Play a App Store vývojářům strhává. Google se vývojářům Fortnite podařilo obejít, u Applu to však možné není.

CEO společnosti Epic Games Tim Sweeney chce i nadále pokračovat v boji proti konvenčním obchodům s aplikacemi, které si z těžce vydělaných peněz vývojářů strhávají až 30 %. Epic Games má v plánu začít nabízet Android hry na své vlastní platformě, která je již dostupná pro PC a Mac. Android hry se do obchodu podívají v průběhu roku 2019. Platforma od Epic Games nabídne vývojářům možnost ponechat si 88 % výdělku a na Epic Games připadne zbylých 12 %. Jestli se Epic Games na vyšší výdělky podaří nalákat i další vývojáře, to zjistíme již brzy.

Stáhnout Fortnite

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Dev
Nechápu vůbec co za *mrdy v tom epic games dělá. Nedají se nazvat jinak než paraziti. Využívat cizí platformu a její uživatelé k vlastnímu obohacení a nechtít za to nic platit.... šupáci.
Lukáš Tesař
Apple si bere 30% z nákupů taktéž.
Pl
Google to zarizne az se mu to nebude libit. Zadny problem :-)
Areon
Je otázkou zda a jak se jim to povede. Jejich obejití google play s Fortnite nedopadlo úplně podle představ. Stalo se přesně to čeho se mnozí báli a to že se zvýší šance na stáhnutí si nějakého nezvaného peška.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze