iPhone 12 změní design a Xiaomi Mi 10 končí

mNews
3
iPhone 12 změní design a Xiaomi Mi 10 končí
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výrobci obalů zase jednou prozradili podobu chystaného iPhonu 12
  • Xiaomi Mi 10 končí na českém trhu, O2 spouští v Praze a Kolíně komerční 5G
  • mNews přináší výběr toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne

Zdá se, že design iPhonu 12 se skutečně vydá novým směrem. Dále si povíme o 5G v Česku nebo konci vlajkového Xiaomi. Vítejte u mNews.

iPhone 12 změní design a Xiaomi Mi 10 končí – mNews

Další úniky iPhone 12 ukazují design

Výrobci ochranných pouzder zase nezklamali a ukázali odlitky, které mají odpovídat designu očekávaného iPhonu 12. Potvrzují dřívější spekulace, že se dočkáme hranatého designu, připomínajícího iPad Pro a starší iPhony, a menšího notche. I když menšího jen relativně – stále bude zabírat značnou část horní strany. Za mě však jde o vítanou změnu a na iPhone 12 se už teď těším.

O2 spouští 5G v Česku

Ano, O2 spouští komerčně dostupnou 5G síť. Zatím se však neradujte, dostupná je pouze v centrech Prahy a Kolína. Navíc si ji musíte aktivovat a dostupná není ani pro všechny zákazníky. V neposlední řadě samozřejmě potřebujete telefon podporující 5G. Síť nabídne vyšší rychlosti, ale slibuje i menší odezvu a hlavně vyšší kapacitu sítě pro velké množství připojených zařízení. V našem testu se potvrdila rychlost stahování, i když upload byl nižší, ale hlavně odezva byla shodná s 4G.

Mi 10 od Xiaomi se stahuje z českého trhu

Současná vlajková loď od Xiaomi, řada Mi 10, se má stáhnout z českého prodeje. Alespoň tedy po rozprodání současných zásob. Přestože telefony nabízí špičkovou výbavu, bylo zvykem, že Xiaomi vždy stojí o něco méně než konkurence. Tentokrát však Xiaomi nasadilo ceny srovnatelné třeba se Samsungem a v prodejích se mu tak nedařilo.

Snapdragon 690 podporuje 5G i Wi-Fi 6

Qualcomm odhalil nový procesor s označením Snapdragon 690, který navazuje na model 675. Ten podporuje sítě páté generace a my už víme, že třeba TCL, Motorola nebo LG ho plánují do nových modelů nasadit. Procesor podporuje 120Hz displeje, natáčení ve 4K nebo nové Wi-Fi 6.

Zaujaly vás nové telefony Xiaomi Mi 10? Budete se ještě snažit nějaký koupit, než zmizí z trhu? Dejte vědět, co si o jejich cenách myslíte. A nezapomeňte číst mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
Přemysl Vavroušek
Mám Xiaomi Mi8 a jsem s telefonem velmi spokojen. O Mi10 jsem uvažoval, ale cena je dle mého hodně přestřelená. Jsem ochoten dát za telefon do 15 tisíc max. spíše méně. A chci, aby vydržel alespoň tři roky. Pokud bych měl uvažovat o telefonu s cenou Mi10/Mi10 Pro, šel bych raději do telefonu od Applu, který mi za takové peníze nabídne podporu na 5 let. Takže nebudu muset 5 let nic řešit a nebo mohu telefon po dvou letech pořád velmi výhodně prodat, doplatit pár tisíc a koupit si novinku od Applu. Kupovat dva roky starý Android mi přijde - vzhledem k tomu, jak jsou na tom telefony s délkou podpory - dost nesmyslné a proto ani cena Androidového telefonu by neměla atakovat ceny telefonů od Applu, pokud s nimi není co do podpory srovnatelná. Naštěstí už se dnes dají dobře vybavené telefony sehnat i v cenovkách pod 10 tisíc. Jasně - nejsou to topky a mají svá omezení, na stranu druhou pokud člověk nepotřebuje to nejvýkonnější na trhu s tím absolutně nejnovějším a nejlepším fotoaparátem, tak se dá říci, že dnešní nižší střední a střední třída telefonů odpovídá výkonem i kvalitou fotek cca. dva tři roky starým top modelům, což není vůbec tak propastný rozdíl.
.
iPhone 12 změní design a Xiaomi Mi 10 končí. Což mě je úplně jedno protože ani jeden ze zmíněných mobilů bych si nekoupil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze