Qualcomm představil Snapdragon 690 s podporou 5G i Wi-Fi 6

5
Qualcomm představil Snapdragon 690 s podporou 5G i Wi-Fi 6
Fotografie: qualcomm.com
  • Snapdragon 690 nabídne až o 60 % větší grafický výkon
  • Bez problémů zvládne 120Hz displeje i 4K video
  • Nechybí ani podpora Quick Charge 4+

Qualcomm skrze své oficiální stránky odhalil nový procesor šestkové řady s označením Snapdragon 690. Jedná se o nástupce Snapdragonu 675, který přináší díky integraci modemu X51 podporou sítí páté generace (pouze však sub-6GHz). 5G konektivita by se tak měla stát dostupnější ještě více uživatelům, a to i u cenově dostupnějších telefonů. Společnosti jako TCL, Motorola, HMD nebo LG mají brzy představit nové smartphony, které tento čipset využijí.

Ve srovnání se Snapdragonem 675 nabídne novinka vyrobená 8nm procesem až o 20 % výkonnější CPU a až o 60 % silnější GPU (Adreno 619L). Výrobce nezapomněl „přibalit“ ani pátou generaci čipu AI Engine, podporu 120Hz displejů (maximálně o rozlišení Full HD+) nebo Wi-Fi 6. Uživatelé mohou zároveň natáčet HDR videa až v rozlišení 4K při 30 FPS a fotit snímky o nejvyšším (teoreticky možném) rozlišení 192 megapixelů. Potěší rovněž podpora rychlého nabíjení Quick Charge 4+.

Diskuze ke článku
Adamantium
Teď jen jestli to bude mít podporu 2SIM..
XYZ
No to zas bude "trhač asfaltu", takže se výkonnostně vyškrábe někam k Helio G90T, co se prodává v telefonech za 5,5 tisíce, ale kvůli nevyužitelnému 5G to bude aspoň za 10 tisíc.
Jen Tak
Ať už v rámci střední nebo nejvyšší výkonnostní třídy, to jsou pokaždé tak velké mezigenerační posuny, které se u mobilních čipů dějívají... tu je to o 30% na výpočetní jeho části, tu o 40% na jeho grafické, tu o dalších řádově opět desítek procent ohledně jeho úspornosti... Zkrátka ty rozdíly mi přijdou markantní... ale ta doba, než si člověk bude moci koupit jimi vybavený mobil... škoda slov.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze