iOS 14.5 rozpozná obličej i s rouškou, musíte mít však nasazené Apple Watch

10
iOS 14.5 rozpozná obličej i s rouškou, musíte mít však nasazené Apple Watch
Fotografie: Filip Brož, mobilenet.cz
  • Apple Watch musí disponovat watchOS 7.4
  • Hodinky se musí nacházet nejen v blízkosti telefonu, ale také musí být nasazeny na zápěstí a být odemknuté
  • Další novinkou je podpora duálního 5G připojení či ovladače DualSense

Technologii rozpoznávání obličejů Face ID Apple implementoval již v roce 2017 u příležitosti představení (tehdy revolučního) iPhonu X. Časy se však mění a i přestože se za běžných okolností jedná o rychlý a pohodlný způsob autentizace uživatele, v době koronavirové, kdy je vyžadováno nosit roušky, mají velkou výhodu majitelé starších iPhonů s Touch ID.


Právě na problém, respektive diskomfort spojený s nutností zadávat číselný kód, když Face ID nedokáže uživatele s rouškou rozpoznat, reaguje nejnovější beta iOS 14.5. Ta představuje funkci, pomocí níž lze (oficiálně a bez nějakých fíglů) rozpoznat i obličej uživatele s nasazenou rouškou. Pouze však za předpokladu, že disponuje také chytrými hodinkami Apple Watch s operačním systémem watchOS 7.4, jak uvádí appleinsider.com.

Hodinky se musí nacházet nejen v blízkosti telefonu, ale také musí být nasazeny na zápěstí a být odemknuté. Pokud uživatel nemá roušku na obličeji, telefon přítomnost hodinek k úspěšnému odemčení pomocí Face ID pochopitelně nevyžaduje.

Další novinkou je pak podpora bezdrátového ovladače nových konzolí Xbox a revolučního ovladače DualSense k PlayStationu 5, na který jsme se podrobněji zaměřili v našich dojmech z používání. Rovněž byla přidána podpora AirPlay 2 pro Apple Fitness+ nebo možnost duálního 5G připojení. Velký důraz byl kladen také na transparentní zacházení aplikací s údaji uživatele a jejich využíváním.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Jakože doteď se i při připojených Apple Watch, musí iphone odemykat?
Porydge Covername
Porydge Covername
Nějak mi unikla pointa k čemu je herní ovladač připojený k hodinkám.😅
Lukáš Pekárek
Lukáš Pekárek
Jestli jsem to tedy správně pochopil, tak si musím nejdříve číselným kódem odemknout AW a poté se mi odemkne telefon přes face ID? Když už budu odemykat AW, tak není jednodušší otevřít rovnou telefon?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze