Huawei představil Kirin 960. Chce rozmetat konkurenci

26

Dnes ráno Huawei předvedl světu svůj nejvýkonnější čip, který se stane součástí nadcházejících TOP smartphonů. Jedná se o Kirin 960. Nový procesor funguje na architektuře big.LITTLE a využívá 4 slabší a 4 silnější jádra. Huawei slibuje až 15% nárůst efektivity.

Huawei dnes představil svůj nejvýkonnější SoC, který se stane součástí příchozích TOP modelů, prvním z nich by měl být Mate 9, se kterým se zřejmě seznámíme již na začátku listopadu. Čipset je založen na architektuře big.LITTLE a skládá se ze čtveřice výkonných jader Cortex-A73 a ze čtveřice méně výkonných jader Cortex-A53. Grafický akcelerátor je v tomto případě Mali-G71 MP8.

TIP: Recenze Huawei Color Band A1: elegán na cvičení

Kirin 960

Samozřejmostí je podpora moderní LPDDR4 RAM, LTE může svištět až rychlostí 600 Mbps. Čip vyrábí společnost TSMC 16nm procesem. Huawei se nezapomněl pochlubit ani benchmark testy, Kirin 960 skončil v testu GFXBench na druhém místě za Apple A10. V multi-core verzi Geekbench obhájil Kirin 960 první místo.

Zdroje: phonearena.com, playfuldroid.com

Diskuze ke článku
Redmarx
"Čipset je založen na architektuře big.LITTLE a skládá se ze čtveřice výkonných jader Cortex-A73 a ze čtveřice méně výkonných jader Cortex-A53. Grafický akcelerátor je v tomto případě Mali-G71 MP8."

V podstate o nicem, Snapdragon 821 si ho da k snidani.
Richy
Huawei vlastně staví na novějším designu od ARMu cortex A73, který je sám o sobě efektivnější než A72. 820 je cortex A72. Až začne Qulacomm stavět na A73, bude zase Huawei pod drnem. Tenhle článek dělá z Huawei génia, přitom nemá vlastní grafiku jako Qualcomm. No prostě opět čínská, trapná senzace. Ale hlavně, že to bude levné, něco pro čecháčky...
Max
Jak mohl tento SoC obhájit první místo, když je úplně nový? Obhájit nějaké místo znamená přece jednou vyhrát a podruhé vyhrát znova, ne?
Dominik
Už jsem se pomalu těšil dokud jsem neviděl "Mali". Horší grafika snad neexistuje. Kdyby tam dali aspoň PowerVR jako se chystá Mediatek ale neeee musíte šetřit a sereme na spotřebu... Zlatý Adreno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze