Huawei Mate 9 se odhaluje na reálných snímcích (9× aktualizováno)

Další obr ze stáje Huawei je na obzoru. Dle očekávání se jedná o model Mate 9, který se nyní odhaluje na dalších uniklých renderech. Odhaluje se duální fotoaparát a víme také, že by jako první model měl nabídnout zbrusu nový procesor Kirin 960. Nyní se pomalu rýsuje reálná podoba očekávané novinky.

Aktualizováno 1. 11. 2016

Dva dny před předpokládanou oficiální premiérou Matu 9 unikají další informace, tentokrát prý dokonce reálné fotografie, které prozrazují design novinky. Očekávat můžeme 5,9palcový Full HD nebo QHD displej, procesor Huawei HiSilicon Kirin 960, až 6 GB RAM a až 128 GB interní paměti. Operační systém Android by měl být ve verzi 7.0 Nougat s nadstavbou EMUI 5.0. Potvrzen je rovněž také duální fotoaparát a čtečka otisků prstů na zadní straně. Podrobnosti se zřejmě dozvíme již za dva dny.

Údajná podoba Mate 9

Aktualizováno 25. 10. 2016

Datum představení chystané řady Mate 9 je již potvrzeno. Huawei začal rozesílat pozvánky novinářům, na kterých je uvedeno datum 3. listopadu, což je mimochodem již příští čtvrtek. Na samotné pozvánce si můžeme všimnout také nápisu „A Steap Ahead“, což lze volně přeložit jako „O krok napřed“. Vše je doplněno také jakousi siluetou automobilu, nicméně Huawei dále již nic nenaznačuje. Můžeme tak pouze spekulovat, zda nové modely Mate 9 a Mate 9 Pro nabídnou extrémně rychlý procesor či výrobce hodlá prezentovat nějaké provázání s chytrými vozy dnešní doby.

Huawei Mate 9

Aktualizováno 24. 10. 2016

Velmi očekávaný tabletofon Huawei Mate 9 se představí již za několik dní. Kromě již takřka potvrzeného zakřiveného displeje se na světlo světa dostaly úniky zachycující manuál k telefonu, kterým nám odkryl další informace o výbavě. V prvé řadě můžeme potvrdit, že Mate 9 nabídne duální fotoaparát, avšak moduly budou umístěny nikoliv vedle sebe, ale pod sebou. Čínský výrobce na fotoaparátu opět spolupracoval se společností Leica, jako tomu bylo u modelu P9. Další pro mnohé cenná informace se týká slotu pro karty. Mate 9 bude mít hybridní slot a dokáže tak pracovat buď se dvěma nano SIM kartami, nebo jednou nano SIM kartou a paměťovou kartou.

Huawei Mate 9

Nejnovější informace pocházející od Evana Blasse pak prozrazuje, že by měl Huawei Mate 9 (případně vrcholná verze Pro) nabízet čtyřnásobný optický zoom. Špičková varianta tak nabídne nejen vrcholný hardware či zakřivený displej, ale zřejmě i vynikající fotoaparát. Některé spekulace však zmiňují astronomickou cenu, která by možná mohla přesáhnout hranici 30 000 Kč. Na obě varianty se již také můžeme díky uniklým obrázkům podívat.

Huawei Mate 9 a Mate 9 Pro

Aktualizováno 13. 10. 2016

Huawei možná využije nelichotivou situaci Samsungu s jeho modelem Galaxy Note 7. Objevily se totiž spekulace a také fotografie chystaného Huawei Mate 9, který by dle nich měl existovat nejen v klasické variantě, ale rovněž ve verzi se zakřiveným displejem. Ten by měl mít úhlopříčku 5,9 palců a Quad HD rozlišení. Velmi překvapivý je také vzhled. Pod displejem se u zakřivené verze objevuje hardwarová klávesa a design je velmi podobný modelům od Samsungu. Zda se nejnovější informace potvrdí, se dozvíme velmi brzy. K představení dojde dle současných informací již 3. listopadu.

Huawei Mate 9 – zakřivená verze a klasická varianta

Aktualizováno 28. 9. 2016

Po pár dnech ticha tu máme další únik informací o novém Huawei Mate 9. Tentokrát unikají rendery telefonu, které potvrzují přítomnost duálního 20Mpx fotoaparátu, ale hlavně můžeme spatřit mezi oběma čočkami logo Leica. Potvrdila se nám tedy její účast i při vývoji tohoto fotoaparátu. Samotné čočky změnily oproti Huawei P9 svou pozici pod sebe a podle textu na zádech telefonu se máme těšit na světelnost f/2.0, což je zlepšení oproti f/2.2 v P9. Mimi to však rendery potvrzují například i spekulované verze zařízení či barevné varianty.

Huawei Mate 9 - rendery
Uniklé rendery potvrzují mnoho již spekulovaných informací

Aktualizováno 19. 9. 2016

Po týdnu znovu slyšíme o očekávaném modelu Mate 9. Zatímco minule jsme se dozvěděli, že novinka dorazí letos, novější spekulace termín upřesňují na listopad, tedy zhruba za dva měsíce. Dozvídáme se rovněž, že Huawei plánuje připravit různé varianty tohoto modelu. Základ bude tvořit verze s 64GB kapacitou a 4 GB operační paměti. Zlatým středem bude 128GB kapacita pro vaše data kombinovaná se 4 GB RAM. Vrcholnou variantou má být Mate 9 s 256GB úložištěm a 6 GB operační paměti. Je však otázkou, zda se se všemi setkáme i na evropském, respektive českém trhu.

Aktualizováno 12. 9. 2016

Ačkoliv jsme se modelu Mate 9 nedočkali během berlínského veletrhu, neznamená to, že jej výrobce odpískal. Právě naopak, jde stále o model, se kterým se pravděpodobně brzy setkáme. Spekulace opět ožívají a opět se skloňuje nasazení osmijádrového procesoru Kirin 960, který by si v Matu 9 měl odbýt premiéru. Jde o moderní procesor s jádry Cortex-A73 vyrobený 16nm technologií. Počítat máme také s duálním 20megapixelovým fotoaparátem na zadní straně, kterému nebude chybět optická stabilizace obrazu či možnost pořizovat i pouze černobílé snímky, jako jsme to viděli u Huawei P9. Unikl také zdánlivý obrázek lákající na novinku, avšak vidět na něm můžeme pouze model Mate 8 s upravenou zadní stranou. K představení Huawei Mate 9 by mělo dojít ještě v tomto roce, spekuluje se o prosinci.

Huawei Mate 9
Huawei Mate 9 na falešném obrázku, doopravdy je zde zobrazen model Mate 8 s pozměněnou zadní stranou

Aktualizováno 1. 9. 2016

Nového tabletofonu Mate 9 jsme se na veletrhu IFA 2016 sice nedočkali, avšak jeho uvedení ještě v tomto roce je takřka jistou záležitostí. Čekání si můžeme ukrátit prohlédnutím dalších fotografií, na kterých byl měl být Mate 9 ve své finální podobě zachycen. Tentokrát je k dispozici velmi neotřele vypadající varianta, kombinující zlaté plochy s černými prvky. V záplavě dalších telefonů by se tak Mate 9 rozhodně neztratil. Ohledně výbavy jsme se nových informací nedočkali a nadále platí to, co naleznete níže v tomto článku.

Huawei Mate 9

Aktualizováno 18. 8. 2016

Jak už víme, Huawei Mate 9 se nakonec na veletrhu IFA zřejmě neukáže, přesto unikají další informace, respektive tajné rendery připravovaného smartphonu. Předpokládaná funkční výbava zůstává beze změn, těšit se tak můžeme na opravdu špičkové vnitřnosti. Prozatím není jasné jen rozlišení primárního fotoaparátu. Některé zdroje mluví o 12Mpx snímači, jiné zase o 20Mpx. Téměř s jistotou se však můžeme těšit na opětovnou spolupráci s německou Leicou, stejně jako tomu bylo u modelu P9.

Huawei Mate 9 na nových renderech

Původní informace z 15. 8. 2016

Huawei

O chystaném telefonu Huawei Mate 9 neslyšíme zdaleka prvně. První střípky informaci prosákly již během dubna letošního roku. Později se objevila informace, že Mate 9 tak brzy nedorazí. Dnes jsme svědky úniku dvojice fotografií, na kterých vidíme údajnou zadní stranu novinky. Očekáváme opět celohliníkové tělo s velmi malou tloušťkou. Výrobce nasadí duální fotoaparát, o jehož rozlišení není zcela jasno. Některé zdroje zmiňují 12 megapixelů, jiné 20 megapixelů. Pravda však má být někde uprostřed a očekává se 16 megapixelů. Displej uspokojí i velmi náročné uživatele prahnoucí po co největší úhlopříčce. 5,9 palců v kombinaci s Full HD rozlišením vypadá velmi slušně.

TIP! Příjmy Huaweie opět rostou, společnost slaví

Pravděpodobná podoba Huawei Mate 9

Po stránce výkonu by Mate 9 neměl být žádné ořezávátko. Pod kapotou bychom totiž měli nalézt procesor Kirin 960, který ještě nebyl v žádném modelu nasazen. Doprovodit by ho měla 4GB operační paměť, avšak počítá i s verzí, která nabídne 6 GB RAM. Samozřejmostí pak bude čtečka otisků prstů. Ohledně představení nemáme v tuto chvíli přesné informace. Spekuluje se nicméně o horizontu pouze několika týdnů.

Zdroje: phonearena.com, pocket-lint.com, gsmarena.com, pocket-lint.com, news.mydrivers.com, phonearena.com, weibo.com, phonandroid.com

Diskuze ke článku
Standardní
placka jako stovky dalších ... Ten Kirin může být zajímavý.
Martin
Docela zajímavé 5,9", a myslím že foťák bude mít 12Mpx jako P9.
Martin
gsmarena.com/details_emerge_about_the_lg_v20_for_tmobile_alleged_preorder_date_of_september_23-news-19969.php
satai
Kirin 960 by měl obsahovat Artemis..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze