Hledíme do budoucnosti? Tecno ukázalo telefon s rozkládacím a rolovacím displejem

Hledíme do budoucnosti? Tecno ukázalo telefon s rozkládacím a rolovacím displejem
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Ve složeném stavu zařízení připomíná běžný dnešní telefon
  • Může se ale rozložit a roztáhnout na 10,1" tablet
  • Tecno Phantom Vision V je prozatím jen konceptem

V následujících letech by se telefony mohly přeci jen poměrně výrazně pozměnit. Ledacos naznačuje i koncept mobilního telefonu Tecno Phantom Vision V, o kterém informuje server gsmarena.com. Pokud se takového telefonu dočkáme, mohla by to být předzvěst konce klasických tabletů. Jak je to možné?

Tecno Phantom Vision V

V základním stavu bude Tecno Phantom Vision V připomínat klasický telefon dnešní doby. Na přední straně bude poměrně velký displej, na zádech modul se třemi fotoaparáty, ale navíc ještě pomocný displej, který dokáže například zobrazovat notifikace. Obdobné řešení má například Xiaomi Mi 11 Ultra. Telefon bude možné rozevřít a zobrazit výrazně větší displej, tedy ve stylu Samsungu Galaxy Z Fold4.

To však stále není konec schopností Tecna Phantom Vision V. Po rozevření je displej možné ještě roztáhnout na maximální velikost 10,1", což odpovídá spíše větším tabletům. Displej má být pevný a současně flexibilní. Samotná konstrukce zařízení využívá titan.

Tecno prozatím nesdělilo, zda a kdy případně by se Phantom Vision V mohl dostat do výroby a prodeje. Nezbývá než doufat, že se tak stane co nejdříve, neboť by se jednalo o originální zařízení s velmi širokými možnostmi využití.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze