Takový mobil chceme! Tecno Phantom Ultimate 2 umí rozložit displej až na 10"

3
Takový mobil chceme! Tecno Phantom Ultimate 2 umí rozložit displej až na 10"
Fotografie: Tecno Mobile
  • V základu má koncept 6,48" displej
  • Po dvojitém rozložení se úhlopříčka dostane na 10"
  • Zařízení je testováno na 300 tisíc rozložení a složení

Tecno Mobile je sice méně známý, ale o to více ambiciózní výrobce, který nám pravidelně servíruje zajímavé koncepty zařízení, která by se v brzké době mohla stát nedílnou součástí všech obchodů. Letos si Tecno připravilo koncept nazvaný Phantom Ultimate 2, který má vícekrát složený displej pro různé druhy využití.

Tecno Phantom Ultimate 2

V základu, při úplném složení, jde o vcelku malé zařízení s 6,48" displejem, které má navíc příjemnou tloušťku pouhých 11 milimetrů. Dvojitě ohebný displej lze však rozložit až do velikosti 10" při poměru stran 4:3 a rozlišení 2 880 × 1 620 pixelů. V kapse bychom tak brzy mohli klidně přenášet i slušný tablet.

Možnosti používání konceptu Phantom Ultimate 2 jsou bohaté. Počínaje klasickým mobilem, přes tablet, až po rozložený stav, kdy sám mobil funguje jako podstavec a využíváte především střední část displeje. Ta mimochodem reaguje například i na stylus.

Tecno Phantom Ultimate 2

Výrobce uvádí, že ohebný mechanismus byl testován na 300 tisíc složení a rozložení, což je více než dost. Současně se má díky dvěma ohybům minimalizovat viditelné ohnutí displeje při plném rozložení. Zmíněna je také opravdu velmi tenká tloušťka zadního krytu baterie, která činí pouze 0,25 milimetru.

Tecno v tuto chvíli neuvedlo, zda a kdy se dočkáme takového zařízení, protože Phantom Ultimate 2 je spíše konceptem a náhledem do budoucna. Je však nasnadě, že právě toto je jeden ze směrů, který výrobci zkoumají jako další možný krok v oblasti mobilů s ohebnými displeji.

facebook.com/TECNOMobile,
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Já čekám stále na rollable, tak snad Samsung to dotáhne.
Viktor Čistý
..na Tecno Vypadá NESKUTEČNĚ DOBŘE :)
...no Uvidíme, až Co SKUTEČNÁ REALITA ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze