Ohebné Tecno Phantom V Flip 5G láká kruhovým displejem. Představí se 22. září

2× aktualizováno
Ohebné Tecno Phantom V Flip 5G láká kruhovým displejem. Představí se 22. září
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výkon má dodávat procesor MediaTek Dimensity 8050 a 8GB RAM
  • Venkovní displej bude spíše menší a obklopen dvěma fotoaparáty

Aktualizováno 8. 9. 2023

Další telefon s ohebným displejem a véčkovou konstrukcí se blíží. Skrze gsmarena.com byly zveřejněny informace, že 22. září proběhne tisková konference, na které bude novinka Tecno Phantom V Flip oficiálně odhalena.

Tecno Phantom V Flip

Aktualizováno 5. 9. 2023

Příchod nového ohebného telefonu Tecno Phantom V Flip 5G je zřejmě na spadnutí. V obchodě vopmart.com se totiž objevilo ochranné pouzdro, které do značné míry odhaluje a potvrzuje design chystaného mobilu. Opět vidíme kruhový venkovní displej, kolem kterého jsou dva fotoaparáty a přisvětlovací dioda. Spatřit lze i ploché boční tlačítko, do kterého bude s největší pravděpodobností integrována čtečka otisků prstů. Ve vnitřním displeji je vidět malý průstřel pro selfie kamerku.

Původní informace ze 17. 8. 2023

Značka Tecno se již dokázala prodrat s prvními telefony i na český trh a zdá se, že to myslí rozhodně vážně. Například zkraje roku oficiálně představila ohebný telefon Phantom V Fold, který nabídl velký ohebný displej v rozevřeném stavu. Kromě toho však Tecno útočilo i cenou, která v přepočtu začínala hluboko pod hranicí 30 tisíc korun s daní, což je výrazně méně než u jakékoliv konkurence.

Nyní prosakují informace o přípravě dalšího modelu s ohebným displejem skrze newzonly.com. Jmenovitě má jít o Tecno V Phantom Flip. Jak název napovídá, půjde o zařízení véčkové konstrukce. Tecno se však rozhodlo být alespoň částečně originální a na venkovní stranu nasadilo kruhový AMOLED displej s úhlopříčkou 1,32" a rozlišením 466 × 466 pixelů. Do kruhu se dále vešly ještě dva hlavní fotoaparáty, a to 64Mpx a 13Mpx. Zřejmě půjde o duo hlavního snímače s ultraširokoúhlým objektivem. Doplnit je má 32Mpx selfie fotoaparát v průstřelu hlavního vnitřního displeje.

Tecno Phantom V Flip

Ten bude rovněž typu AMOLED, avšak bude ohebný a v rozloženém stavu disponuje úhlopříčkou 6,9" + rozlišením 2 640 × 1 080 pixelů. Výkon má zajistit MediaTek Dimensity 8050 společně s 8GB RAM. Bojovat nebudete ani s místem, má být připraveno 256GB úložiště. Uvnitř zařízení budou dvě menší baterie s kapacitami 1 165 mAh a 2 735 mAh, což v součtu dává 4 000 mAh. To je na ohebný telefon véčkové konstrukce dostatečné a dnes spíše lehký nadprůměr.

Očekává se, že novinka bude podporovat 14 pásem 5G. Nabízena má být ve třech barevných variantách: černé, bílé a fialové. Oficiální poodhalení by mohlo proběhnout v září, kompletní premiéra se očekává v říjnu.