Skládačka se 70W nabíjením? Ano, umí to nové Tecno Phantom V Fold2

4
Skládačka se 70W nabíjením? Ano, umí to nové Tecno Phantom V Fold2
Fotografie: Tecno
  • Nová generace je příjemně tenká a výrazně lehčí než předchůdce
  • Baterie se chlubí kapacitou 5 750 mAh
  • Systém je protkán umělou inteligencí

Tecno je sice menší výrobce, ale v segmentu ohebných telefonů je překvapivě aktivní. Právě jsme se dočkali představení modelu Phantom V Fold2, který se stal vlajkovou lodí, kterou si výrobce začíná hýčkat. Důkazem je právě tato generace, která oproti předchůdci ztenčila, a její tloušťka činí 6,1 mm, respektive 12 mm ve složeném stavu. Výrazně se snížila i hmotnost – z původních 300 gramů na 249 gramů. Zadní strana potažená veganskou kůží působí velmi atraktivně.

Tecno Phantom V Fold2

Vnější AMOLED displej má úhlopříčku 6,42" s Full HD+ rozlišením, zatímco po rozevření se vám naskytne pohled na 7,85" AMOLED panel. O výkon se stará procesor Dimensity 9000+ od MediaTeku ve spolupráci s 12 GB operační paměti. I když chybí podpora paměťových karet, interní úložiště o kapacitě 512 GB to vynahrazuje.

Telefon běží na systému Android 14, přičemž výrobce zmiňuje integraci umělé inteligence do uživatelského prostředí. K dispozici je například asistentka Ella AI, která využívá Google Gemini. Mezi další funkce AI patří Smart Q&A, což je chatbot pro odpovědi v reálném čase, AI Summary pro shrnutí textů v PDF dokumentech a na webových stránkách, AI Translation pro překlady v reálném čase, dokonce i během hovorů, a AI Writing pro shrnutí textů, kreativní psaní a korekturu. Tecno slibuje dvě velké aktualizace Androidu a celkem 3 roky bezpečnostních záplat.

Výrobce přepracoval vzhled fotomodulu a vybavil jej třemi 50megapixelovými snímači – hlavním fotoaparátem, ultraširokoúhlým objektivem a portrétním objektivem. Telefon má navíc dva selfie fotoaparáty, umístěné v průstřelech obou displejů, každý s rozlišením 32 megapixelů. Díky ohebné konstrukci lze kvalitní selfie pořizovat i hlavními snímači.

Tecno Phantom V Fold2

Navzdory tenkému designu se výrobci podařilo do těla telefonu integrovat velkou baterii s kapacitou 5 750 mAh. Podporováno je rychlé 70W drátové nabíjení a nechybí ani bezdrátové nabíjení s výkonem 15 W.

Nové Tecno Phantom V Fold2 se začne prodávat nejprve na vybraných afrických trzích s cenou stanovenou na 1 099 dolarů, což je přibližně 30 tisíc korun včetně DPH. Během září a října se telefon dostane i na trhy v Asii a Latinské Americe.

Technické parametry Tecno Phantom V Fold2

Kompletní specifikace
Konstrukce163,8 × 75,9 × 8,2 mm, 200 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP54
DisplejAMOLED, 6,42" (2 550 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx
ChipsetMediaTek helio G96,
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6E, Bluetooth: 5.3, NFC: ano
Operační systémAndroid 14
Akumulátor5 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnost, ?