Heatgate: nový iPad má problémy s přehříváním

14

Na trhu je několik dnů a opět se stal legendou. "The New iPad" opět trhá rekordy v prodejnosti stejně jako tomu bylo prakticky u všech nových zařízení Apple. Ovšem ani nyní se Apple nevyhnul počátečním potížím. Diskuzní fóra se pomalu plní uživateli, kteří si stěžují, že "The New iPad" se jim extrémně přehřívá.

legendární iPhone 4

Je rok 2010 a Steve Jobs na pódiu představuje jeden z nejúspěšnějších výrobků všech dob - nový iPhone 4. Novinka má na trhu obrovský úspěch, ovšem na jinak blankytném nebi se objeví pár mráčků. Apple iPhone 4 má totiž problémy s vypadáváním signálu kvůli antén umístěné v kovovém rámečku přístroje. Připomeňte si slavnou Antennagate v našem článku. Pár měsíců po iPhonu 4 byl představen iPad 2. Lepší, tenčí, výkonnější než původní iPad, ovšem ihned po uvedení do prodeje si začali uživatelé stěžovat na žluté fleky na displeji a nerovnoměrné podsvícení.

iPhone 4S - najdete 5 rozdílů od iPhonu 4?

Nyní jsme již v roce 2011 a pár dnů po smrti Steva Jobse Apple představuje nový iPhone 4S. Stejný design, výkonnější hardware a legendární Siri. Nový iPhone 4S se stává ihned po uvedení na trh nejprodávanějším mobilním telefonem vůbec a hravě překonává v prodejnosti i svého předchůdce. Ovšem ani jemu se nevyhnuly počáteční problémy - mnoho uživatelů iPhone 4S vrátilo. Jejich telefony totiž nerozpoznaly SIM kartu, extrémně rychle se vybíjely nebo jednoduše nefungovaly.

Před pár dny Apple začal prodávat svůj nejnovější počin - "The New iPad". Nejnovější tablet společnosti Apple přichází především s nejjemnějším displejem na trhu, dvou-jádrovým procesorem a čtyř-jádrovým grafickým procesorem. Specifikace jsou skutečně skvělé a zákazníkům se nový iPad líbí. Prodejnost 3 miliony kusů za 4 dny hovoří za vše.

"The New iPad" je vizuálně k nerozeznání od jeho předchůdce

Bohužel ani novému iPadu se však problémy nevyhnuly a podle všeho se nejedná o problémy zrovna malé. Apple použil u iPadu zcela nové čipy s již zmíněnou konfigurací, ty s sebou však přinesly nečekané problémy. Diskuzní fóra po celém internetu se totiž začínají plnit stížnostmi na extrémní přehřívání nového iPadu. Popis problému je většinou shodný - zhruba po půl hodině používání se iPad zahřeje na takovou teplotu, že se nedá držet v rukou. Občas se dokonce teploty vyšplhají na takovou úroveň, že se tablet z bezpečnostních důvodů sám vypne a vyhodí hlášku: "iPad potřebuje vychladnout".

Oblast přehřívání odpovídá umístění silnější baterie a nového procesoru. Zda se tento problém vyřeší pouze softwarovou úpravou (což je dost dobře možné) zatím nevíme. S jistotou však můžeme říci jedno. I kdyby byly v zařízeních Apple koncentrovány zabijácké viry, díky jeho marketingu by tak jako tak každý nový produkt trhal všechny rekordy prodejnosti. A co Vy? Těšíte se na nový iPad?

Zdroje: appadvice.com, gizmodo.com, news.cnet.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
" I kdyby byly v zařízeních Apple koncentrovány zabijácké viry, díky jeho marketingu by tak jako tak každý nový produkt trhal všechny rekordy prodejnosti."

Tak táto veta nemá chybu....yes :-D..... trafil klinec po hlavičke :-D
fryy
ajfon ovce sú ajfon ovce kúpia hociaký šmejd, hlavná vec že je od applu
Neo
ale kdyz se zamyslime, jaky jediny zpusob, budemeli se bavit po SW strance, zajisti mensi provozni teplotu? Snizeni frekvenci CPU a GPU a obavam, se ze to bude razantni snizeni, ktere Applu zkusi ututlat. Pak uz novemu iPadu zbyde jen lepsi displej, kterej nekteri experti kritizuji za podani barev a pry je podani barev lepsi na iPadu 2. Ale co stejne z toho zase bude prodejni rekord...
Pavel K.
no ještě aby nehřad když ma čim 163 mm^2 :D pokud neudělaji novou revizi čipu na menšim vyrobnim procesu tak horko těžko dosahnou výraznych změn :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze