Apple prodal za víkend přes tři miliony kusů nových iPadů

O tom, že bude nový iPad žádaným zbožím, nepochyboval asi nikdo. Ptáte se, nakolik žádaným? Apple v pondělí zveřejnili zprávu, ve které uvedl, že se za uplynulý pátek a víkend prodalo přes tři miliony kusů. A to už je slušné číslo.

Přitom není podstatné, nakolik kvalitním následovníkem nový tablet ve skutečnosti je. Zákazníci si jej mnohdy kupují jen z fanouškovství ke značce a setrvačnosti. Na druhou stranu novinka zaujme opravdu jemným displejem a výkonnější grafickou kartou. Je však také těžší a kvůli velké baterii se potýká také s nepříjemně dlouhým nabíjením. Objevují se také první zprávy o výrazném přehřívání tabletu i při běžné práci, což vede dokonce k samovolnému vypínání. Chcete-li tři miliony převést na trochu jiná čísla, můžeme vidět úspěch nového iPadu jako 42 000 kusů prodaných každou hodinu, případně 694 každou minutu.

„Nový iPad je blockbusterem díky třem milionům prodaných kusů a jedná se o nejlepší start v historii iPadu,“ řekl Philip Schiller, viceprezident světového marketingu společnosti Apple.

A tím křížová výprava tabletu rozhodně nekončí. Již nyní se nový iPad prodává v Británii, USA, Austrálii, Kanadě, Francii, Německu, Hong Kongu, Japonsku, Portoriku, Singapuru či Švýcarsku a tento pátek poputuje do dalších 25 světových zemí včetně České republiky.

TIP: Přečtěte si více o novém iPadu v našem preview.

Apple bohužel neodhalil, jaké země se na úspěchu podepsaly nejvíce. Řekl však, že mezi nejoblíbenější verze v Británii patřil iPad Wi-Fi + 4G s úložištěm 64 GB, tedy nejdražší verze.

Zdroje: unwiredview.com, bgr.com

Diskuze ke článku
Jan
A přitom se to moc nelisi od iPadu 2...
tom
Apple nikdy!! nechápu kdo si to může koupit :D..... to budou fakt asi jenom amíci kupovat :D
pudl
dovede si někdo spočítat, co to je za množství kusů ? a za 2 dny ? představte si to prosím technicky, lidsky prostě nemožné, to by muselo být několik stovek prodejen najednou a nejen v Americe a připočtěte si oslovení, možná i rozbalení, přemlouvání, vysvětlení, zabalení, placení......................ne. Apple mi připadá jako časy Sovětského svazu.....a navíc děkuji nechci a nejen já, už mi s tím Applem či Microsofotem pijou krev, jak je vše svázané na iTunes, Zune apod. bez možností jakýchkoli vlastních úprav , doplnění apod. I proto si myslím, že Nokia šlápla vedle......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze