Nový iPad si během používání nenabijete

14

Třetí generace iPadu se již aktivně užívá v mnoha domácnostech a oficiální fóra začínají postupně zaplavovat stížnosti zákazníků. Vypadá to, že přehřívání tabletu není jediným problémem a nový iPad nejde během užívání ani reálně nabít. Vybíjí se totiž rychleji, než se stihne nabíjet.

To rozhodně není dobrou zprávou, a to především z důvodu, že spousta lidí své zařízení používá i během nabíjení. Nový iPad je ale podle všeho příliš velkým žroutem a v případě, že jej začnete dobíjet a zároveň jej intenzivně používáte, ve výsledku se iPad stále vybíjí nebo hladina nabití baterie zůstává na stejné úrovni.

Přitom důvod tohoto nedostatku je velmi jednoduchý. Na to, aby se mohlo zařízení nabíjet během užívání musí být přísun energie alespoň o trochu větší, než kolik během aktivní činnosti přístroj využije. V základním balení nového iPadu ale naleznete pouze málo výkonnou původní nabíječku, která tablet nestačí efektivně nabít. I když je nový iPad nepoužíván, trvá nabíjení velké baterie údajně i přes 10 hodin. Problémy nastávají také logicky při nabíjení z USB.

TIP: Přečtěte si více o novém iPadu i o problému s přehříváním.

Bude zajímavé sledovat vyjádření Applu k této problematice. Možná se nakonec dočkáme hromadné výměny nabíječek.

Zdroje: discussions.apple.com, gizmodo.com

Diskuze ke článku
Michal
Jestli je to pravda, tak tohle teda nevychytali. Docela jsem o něm uvažoval, ale tohle by mnê odradilo.
tretys
Takhle to bývá vždy, když je nějaká novinka. Lepší je si tak půl roku počkat,než výrobce odstráni počáteční chyby a pak teprve koupit.
Michal
Já myslim, že to bude spíš vlastnost, než chyba vzhledem ke kapacitě baterie.
Piiitr
Zajímalo by mě, jestli opravdu začíná Apple dělat chyby nebo jestli je to jenom negativní publicita (která je, jak známo, oproti Applu vždy přehnaná). Tak jako tak by se to stávat nemělo. Podobný problém jsem měl s iphone 3GS. Ani kvalitní nabíječka Belkin ho v autě nedokázala dobíjet (pouze udržovala baterii na stejných procentech).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze