Proč je nový iPad tlustší a těžší? Apple to tak původně neplánoval

Důvod, proč je nová generace iPadu o něco tlustší, než jeho předchůdce, byl jasný od začátku. Může za to větší baterie, která vyžadovala o něco více místa. Redaktoři zpravodajského webu CNET ale vykoumali, že kořeny tohoto rozhodnutí sahají ještě mnohem dál. K displeji.

V době, kdy byl nový iPad poprvé oznámen, plánoval Apple využít displeje IGZO od Sharpu. Problémy v zásobovací oblasti však ve výsledku donutily společnost přesedlat na displeje od Samsungu a LG.

Právě zde je však jádro pudla. Displeje, které nakonec můžeme v novém iPadu najít, používají základní technologii a-Si TFT, která má mnohem menší propustnost světla a vyžaduje dvakrát více LED diod. Tím se samozřejmě zvyšuje i spotřeba, kvůli které musel Apple nakonec sáhnout i po mnohem větší baterii.

TIP: Přečtěte si naši recenzi na nový iPad.

Naopak IGZO displeje by nepotřebovaly ani zvýšení počtu LED diod, ani zvýšení kapacity baterie, což by nakonec vedlo ke stejné tloušťce, jakou má druhá generace iPadu.

„Není pochyb o tom, že nový iPad je plánem B. Inženýři dokázali zvýšit počet bodů na palec, propustnost světla ale nebyla dobrá. Museli tedy zvýšit počet LED diod, a tím i velikost baterie,“ řekl Raymond Soneira, šéf společnosti DisplayMate.

Nová generace iPadu se rozhodně nepovažuje za příliš tlustou, jak ale ukazuje tento průzkum, Apple se nakonec musel přiklonit ke kompromisu, který vůbec být nemusel.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze