Samsung počítá s Galaxy Foldem 2. Prodej má začít v dubnu 2020

1
Samsung počítá s Galaxy Foldem 2. Prodej má začít v dubnu 2020
  • Druhá generace má změnit směr přehýbání
  • Samsung také údajně nahradí plastový ochranný film na displeji
  • K představení dojde během 1. čtvrtletí

V letošním roce jsme se dočkali nástupu ohebných telefonů, avšak neobešlo se to bez velkých problémů. Například Samsung představil Galaxy Fold již v únoru, avšak prodej začal až poměrně nedávno. Vybrané trhy se dočkaly až v září a například u nás v České republice se Galaxy Fold vůbec neprodává a není jisté, zda vůbec někdy bude. Do všeho totiž zřejmě brzy promluví další generace, která by se mohla nazývat Galaxy Fold 2. Další ohebný přírůstek má v prvé řadě vypadat jinak.

Pokud se potvrdí různé spekulace, bude se ohýbat v horizontálním směru, čímž vznikne konstrukce blízká véčkovým telefonům. Díky tomu bude telefon také v zavřeném stavu menší a snadněji přenosný. V rozevřeném stavu pak půjde spíše o protáhlý displej s úhlopříčkou kolem 6,7 palců.

Zatímco ohledně výbavy nejsou známé bližší specifikace, objevily se informace týkající se konstrukce. Samsung nehodlá opakovat problémy s průhledným polyamidovým filmem, který byl nanesen jakožto ochrana displeje prvního Galaxy Foldu. Tento ochranný film se totiž odlupoval a následně mohlo dojít k poškození samotného displeje. Galaxy Fold 2 má údajně nabídnout ochranu v podobě UTG, přičemž za touto zkratkou se v překladu skrývá ultra tenké sklo. Výsledkem by měla být mnohem lepší ochrana proti poškrábání.

K představení Samsungu Galaxy Fold 2 by mělo dojít v průběhu prvního čtvrtletí 2020, neboť zahájení prodeje má proběhnout v dubnu 2020, údajně přibližně měsíc poté, co se k zákazníkům dostane řada Galaxy S11.

Galaxy Fold živě. Vyzkoušeli jsme skládačku od Samsungu

Diskuze ke článku
Carda
Co tam vymyslí tentokrát? ale jak znám Samsung zase to bude divný bude to mít výřez a 10 čoček foťáků a opět ultranudloidní mini displej v režimu mobilu možná mu dají meganudli po vzoru toho roberta co se tu ukázal. Přitom by jako hlavní 16:9 displej mu slušel nejlíp a rozhodě by měl lepší využití jak to co předvedli teď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze