GadgetMix: zelený pohřeb a univerzální obojetný kabel

V dnešním díle našeho seriálu se dotýkáme věci, která není příliš veselá, ale k životu patří. Zájemce o neortodoxní pohřeb zaujme speciální inkubátor, který s využitím popela jejich blízkého vypěstuje strom a bude vás o tom informovat přes internet. Druhý gadget je zajímavý kabel, který inovativním způsobem spojuje konektory microUSB a Lightning.

Inkubátor pro posmrtný život můžete sledovat přes Wi-Fi

Smrt je nedílnou součástí života a jednou z vlastností, které nás činí lidmi, je to, že se staráme o naše mrtvé. Na Kickstarteru se objevil zajímavý nápad pro ty, kterým se nelíbí tradiční pohřby a představa návštěvy hřbitova. Bios Incube je první systém na světě navržený tak, aby pomohl z pozůstatků vašeho milovaného nechat vyrůst strom. Na mobilním telefonu můžete přitom monitorovat, jak roste a zda něco nepotřebuje.

Použití Systém Bios Incube je jednoduché. Hlavní je Bios Urn, což je biologicky odbouratelná urna, do které se uloží popel z kremace se zeminou a semenem. Bios Urn vložíte do Bios Incube, což je v podstatě inkubátor se zeminou a nádržkou s vodou. Jakmile je urna zasazena, na povrch půdy umístíte čidlo se senzory.

Bios Incube

Senzory sledují podmínky růstu a stavu osiva nebo stromu. Monitorují úroveň osvitu, elektrickou vodivost, vlhkost a teplotu vzduchu a půdy. Všechna takto nasbíraná data jsou přenášena přes Wi-Fi do aplikace ve vašem smartphonu s Androidem nebo se k nim dostanete přes prohlížeč, takže je má k dispozici kdykoliv a kdekoliv.

Bios Incube

Bios Incube zároveň kombinuje všechny nashromážděné údaje a bere na sebe aktivní roli při zalévání a udržování vašeho stromu. Pokud zjistí potřebu hydratace, zapne zavlažovací systém. Zabudovaná nádrž pojme 11 litrů vody, což v průměru stačí na 20 dní. Systém přitom také zjišťuje kvalitu vody.

Bios Incube

Při návrhu byl kladen důraz nejen na funkčnost, ale i na estetickou stránku. Systém Bios Incube má moderní minimalistický design, takže se hodí do libovolného prostoru nebo prostředí. Odolné dvouvrstvé tělo z polypropylenu dovoluje jeho umístění i ve venkovním prostředí. O napájení se nicméně tvůrci nezmiňují. Můžeme předpokládat, že uvnitř je pravděpodobně dobíjecí akumulátor.

Bios Incube

Rozměry Bios Incube jsou 76,2 centimetrů na výšku a 33 centimetrů v průměru. Až strom příliš vyroste, což podle výrobce bude trvat v závislosti na druhu při pěstování ze semene 12 až 14 měsíců, jednoduše ho přesadíte i s celým kořenovým balem do země.

Bios Incube

V rámci limitované nabídky early bird můžete mít jeden Bios Incube systém včetně Bios Urn se semenem dle vlastního výběru už za 350 euro (9 460 Kč) s dodáním v listopadu 2016. Za 550 euro (14 870 Kč) pak dostanete Bios Incube personalizovaný s vyrytým jménem. V tomto případě je předpokládané datum dodání v březnu 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 6. 4. 2016
  • Požadovaná částka: 60 000 euro
  • Zatím vybráno: 34 763 euro (11. 3. 2016 14:00)

Univerzální kabel pro Lightning i microUSB

Většina dnes prodávaných smartphonů a tabletů je vybavena pro nabíjení a synchronizaci microUSB konektorem. Apple se nicméně k tomuto standardu, který výrobci přijali ve snaze dobrat se jednotného řešení, nepřistoupil a své iPhony a iPady i nadále vybavuje konektorem Lightning.

Pokud máte telefon i tablet na jedné platformě, tak to zas až tak nevadí, ale pokud máte například iPhone a tablet s Androidem nebo naopak, případně jiné zařízení, nevyhnete se nošení dvou kabelů. Tedy až dosud. Inovativní LMcable, kterému se již na Kicstarteru podařilo nasbírat více než 3 800 % požadované částky, totiž spojuje do jednoho konektoru Lightning i microUSB.

LMcable

LMcable je tak jediný nabíjecí kabel, který budete potřebovat. Jeho použití je přitom snadné. Jedna strana konektoru je určena pro microUSB, pokud potřebujete Lightning, stačí jen otočit. Kabel podporuje, jak rychlý přenos dat, tak i 2,4A rychlého nabíjení.

LMcable

Používá pocínované měděné dráty, které jsou 10krát odolnější než běžné dráty a navíc má extra stylový kryt pro lepší vyztužení. Ten navíc ocení všichni, kteří dbají na stylovost a módnost. Místo běžného plastu je totiž kabel zabalený v kůži, která je prošitá zručnými řemeslníky. Mosazná spona pak zabrání jeho zamotávání.

LMcable

Nejlevnější nabídky už jsou všechny pryč, ale stále můžete mít kabel za 21 australských dolarů (385 Kč), což je stále o čtvrtinu méně, než kolik bude jeho konečná cena. Na výběr je přitom hned z několika barevných provedení: hnědá se zlatými konektory, bílá se stříbrnými konektory, modrá se stříbrnými konektory a černá s tmavě šedými konektory. K prvním zájemcům by se přitom první kabely měly dostat už příští měsíc.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 31. 3. 2016
  • Požadovaná částka: 5000 australských dolarů
  • Zatím vybráno: 195 402 australských dolarů (11. 3. 2016 14:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze