GadgetMix: univerzální překladač do ucha a chytrá peněženka

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu pro vás máme zajímavý univerzální překladač v podobě malého sluchátka, který jakoby vypadl ze sci-fi. Pro všechny zapomnětlivé, kteří často někde zapomínají nebo ztrácejí peněženku, máme takovou, kterou propojíte přes Bluetooth se smartphonem, a už se jim to nestane.

Babylonská rybka už nebude fikcí

Ve Star Treku umožnil univerzální překladač, aby si navzájem rozuměly všechny mimozemské rasy. Ve Stopařově průvodci galaxií tuto roli hrála babylonská rybka, kterou si strčíte do ucha a budete rozumět všem jazykům. Něco takového by se někdy hodilo každému z nás. Ne každý je polyglot, a přestože se stala angličtina do jisté míry univerzálním jazykem, ne všude si s ní vystačíte.

Roli jakési babylonské rybky může hrát chytré bezdrátové sluchátko Pilot od WaverlyLabs, které se v kampani na indiegogo již blíží k dvou tisícům procent z požadované částky. Díky využití posledních technologií rozpoznávání hlasu a strojového překladu totiž dokáže v reálném čase překládat konverzaci dvou lidí, kteří hovoří rozdílnými jazyky. V podstatě to funguje tak, že když jedna osoba hovoří, druhá jí slyší ve svém jazyce.

WaverlyLabs Pilot

Celá sada se skládá ze dvou bezdrátových sluchátek, které budou k dispozici ve třech barevných provedeních – červené, černé a bílé, a aplikace pro smartphony s Androidem a iOS. Samotný překlad a výběr jazyků probíhá ve smartphonu. První verze aplikace bude vyžadovat on-line připojení. Ve vývoji je však i offline verze, která by měla být k dispozici na podzim nebo v zimě 2017.

WaverlyLabs Pilot

Překlad přitom není omezený pouze na dvě sluchátka. V konferenčním režimu se mohou i další lidé připojit se svými sluchátky do té samé konverzace. Samozřejmě, že telefon může při překladu využit svůj reproduktor i pro hlasitý poslech.

WaverlyLabs Pilot

V první várce jazyků bude v květnu 2017, kdy by se měl Pilot dostat k prvním zákazníků, angličtina, španělština, francouzština, italština a portugalština. Mezi létem a podzimem 2017 by měly přibýt další, včetně němčiny, dánštiny, švédštiny, hebrejštiny, arabštiny, ruštiny, ukrajinštiny, polštiny, češtiny, mandarínské čínštiny, japonštiny, korejštiny vietnamštiny, hindštiny, urdštiny a afrikánštiny. Další jazyky by pak měly přibývat na základě zpětné vazby.

WaverlyLabs Pilot

V rámci kampaně na indiegogo můžete mít Pilot za 199 dolarů (4 820 Kč) + poštovné. Proti doporučené maloobchodní ceně ušetříte třetinu. Přispěvatelé na indiegogo budou mít navíc zdarma i budoucí jazykové balíčky, které budou jinak za poplatek. Součástí balení jsou dvě sluchátka, každé s měkkými koncovkami ve třech různých velikostech, mobilní aplikace a přenosná nabíječka.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 25. 6. 2016
  • Požadovaná částka: 75 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 1 526 639 dolarů (28. 5. 2016 11:00)

Peněženku, kterou už neztratíte

Tisíce lidí každý den ztratí peněženku, případně o ní přijdou jiným způsobem. To kromě finanční ztráty přináší i řadu nepříjemností s blokováním platebních karet a vyřizováním nových dokladů. Chytrá peněženka Walli, která sbírá prostředky na Kickstarteru, však dokáže řadě nepříjemností zabránit. Dokáže vás kdykoli a kdekoli upozornit, když se příliš vzdálíte od své peněženky. Upozorní vás však i v případech, kdy někde zapomenete platební kartu nebo telefon.

Walli je propojená s vaším smartphonem prostřednictvím Bluetooth. Aplikace, která je k dispozici pro Android a iOS, průběžně monitoruje aktivitu vaší peněženky a pokud se příliš vzdálíte, upozorní vás notifikací.

Walli

Patentovaná technologie SecurePockets však umožňuje i sledovat přihrádku pro kartu, kterou používáte nejčastěji. Walli pak vyšle signál do aplikace, pokud karta chybí příliš dlouho. V aplikaci si přitom můžete nastavit časovač, za jak dlouho se tak má stát.

Walli

Sledování však funguje i opačným směrem, pokud máte u sebe peněženku, ale nemůžete najít telefon. Stačí poklepat na peněženku a pokud je telefon v dosahu Bluetooth, aktivuje se hlasité vyzvánění, a to i v případě, že je telefon v tichém režimu.

Walli

Peněženka Walli je přitom vyrobena z pravé kůže a je prachuodolná. Na výběr je kromě klasické peněženky, která nabízí kromě prostoru na hotovost a šest přihrádek na karty, i verze Travel se čtyřmi přihrádkami na karty, kapsičkou na hotovost a kapsou na pas. Praktickým doplňkem je i kožená klíčenka, která zabrání ztrátě klíčů. O napájení se přitom ve všech případech stará klasická knoflíková baterie, která vystačí na šest měsíců provozu.

Walli

Jednu peněženku včetně náhradní baterie můžete mít na Kickstarteru za 89 dolarů (2 150 Kč), což je úspora 30 dolarů (730 Kč) proti předpokládané maloobchodní ceně. Na výběr je přitom několik barevných kombinací – modrá/šedozelená, černá/šedá nebo černá/modrá. Za 99 dolarů (2 400 Kč) pak můžete mít peněženku s klíčenkou. Walli Travel pak v rámci Early Bird nabídky vyjde na 119 dolarů (2 880 Kč). Předpokládané datum dodání je červenec 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 17. 6. 2016
  • Požadovaná částka: 35 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 125 251 dolarů (28. 5. 2016 11:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze