GadgetMix: teplem napájené hodinky a sluchátka s dokonalými basy

1

V dnešním díle našeho pravidelného seriál jsme pro vás vybrali dva zajímavé gadgety na indiegogo.com. V prvním případě se jedná o chytré hodinky, které nemusíte nikdy nabíjet, protože k napájení používají vaše tělesné teplo. Druhým gadgetem jsou pak bezdrátová sluchátka, která byla navržena pro milovníky elektronické a taneční hudby.

Chytré hodinky, které nepotřebují nabíječku

Jednou z největších nevýhod dnešních chytrých hodinek je jejich krátká výdrž. Zatímco u klasických hodinek jsme zvyklí výdrž neřešit a jejich baterka vydrží měsíce nebo i více než rok, u chytrých hodinek se počítá ve většině případů v jednotlivých dnech. To však není případ chytrých hodinek MATRIX PowerWatch, které mají měsíc a půl před koncem kampaně na indiegogo.com již na svém kontě více než dvojnásobek požadované částky.

Podle výrobce se jedná o první chytré hodinky na světě, které nepotřebují nikdy nabíjet. To, co je napájí, jste vy sami. Přesněji řečeno vaše tělesné teplo. Hodinky obsahují termoelektrický článek, který vyrábí dostatek elektřiny pro chod. Když je sundáte z ruky, přepnou se do režimu spánku, kdy jsou v paměti uloženy naměřené údaje a přesný čas. Stačí je však znovu nasadit na ruku, aby se jejich funkce obnovily.

Matrix PowerWatch

Napájení díky termoelektrickému jevu nicméně není tak výkonné, aby umožnilo pokročilé funkce, jaké nabízejí hodinky s Android Wear nebo Apple Watch 2. Rovněž si musíte vystačit pouze s monochromatickým displejem. Můžete si nicméně vybrat z řady stylů ciferníku, které se liší i množstvím zobrazených údajů.

Matrix PowerWatch

Po funkční stránce pak mají blíže spíše k fitness náramkům než k chytrým hodinkám. Jejich sportovní využití podtrhuje i tělo z odolného leteckého hliníku nebo vodotěsnost do 50 metrů. Hodinky nabízejí kromě zobrazení času s automatickou změnou časového pásma fitness funkce, jako je krokoměr, sledování spánku nebo počítání spálených kalorií. To neměří na základě počtu ušlých kroků a hmotnosti jako klasické fitness trackery, ale na základě tělesné teploty, což by mělo být mnohem přesnější.

Matrix PowerWatch

Mezi další funkce patří i časovač a stopky, které se spouští tlačítkem na boku hodinek, a wattmeter ukazující, kolik jste si vyrobili elektrické energie. Naopak zobrazení notifikací ze spárovaného smartphonu s Androidem nebo iOS, se kterým jsou hodinky spojeny skrz Bluetooth LE, chybí. Potěší však alespoň synchronizace naměřených hodnot se službami Google Fit a Apple Health.

Matrix PowerWatch

Jedny MATRIX PowerWatch s vojenským nylonovým páskem můžete mít v rámci limitované Early Birds nabídky už za 129 dolarů (3 280 Kč). Proti předpokládané maloobchodní ceně 169,99 dolarů (4 320 Kč) tak ušetříte 24 procent. Na dalších 15 dolarů (380 Kč) pak vyjde doprava. Předpokládané datum dodání je příští rok v červenci.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 6. 1. 2017
  • Požadovaná částka: 100 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 313 434 dolarů (19. 11. 2016 10:00)

Bezdrátová sluchátka pro všechny, kteří milují basy

Britská společnost PUMP Audio sbírá na indiegogo.com prostředky na nová bezdrátová sluchátka MIX Wireless, která mají zvukovou signaturu jako žádná jiná sluchátka na trhu. Byla speciálně vyvinuta pro uživatele, kteří mají rádi elektronickou a taneční hudbu, ale použít je můžete pro poslech všech žánrů. O tom, že tato sluchátka zákazníky zaujala, přitom svědčí i to, že necelý měsíc před koncem kampaně již nasbírala 1,5násobek požadované částky.

Sluchátka MIX Wireless jsou výsledkem více než dvouletého vývoje. Hlavní rozdíl mezi nimi a sluchátky jiných značek přitom spočívá v kvalitě a hloubce reprodukce basů a subbasů. Neznamená to však, že by výrobce obětoval zbytek rozsahu, takže vše, co byste slyšeli, by byly pouze těžké basy. Místo toho vytvořil zcela unikátní podpis, kde jsou obrovské basy v rovnováze s jasným zvukem v audiofilské kvalitě v celém rozsahu.

PUMP Audio MIX Wireless

Sluchátka pracují ve frekvenčním rozsahu 12 až 28 000 Hz s citlivostí 102 dB (+/- 3 dB) a impedancí 18 ohmů. Pro bezdrátový přenos zvuku pak byl použit zcela nový exkluzivní čip, který PUMP Audio vyvinulo ve spolupráci s ISSC Technologies. Čip, který nazvali BR1, se rychle připojí, má extrémní spolehlivost připojení a zvládne dokonalou reprodukci celého frekvenčního pásma včetně basů a subbasů.

PUMP Audio MIX Wireless

Kromě poslechu hudby pak MIX Wireless rovněž nabízí funkci bezdrátového headsetu. Mikrofon spolu s ovládacími tlačítky a baterií je přitom umístěný v řídícím modulu, který váží pouhých 3,6 gramů. Celá sluchátka pak váží jen 11 gramů. Integrovaná baterie přitom vystačí na více než čtyři hodiny konstantního používání.

PUMP Audio MIX Wireless

MIX Wireless, která mají hliníkové šasi, jsou k dispozici ve dvou barevných provedeních – oranžové a černé. Spolu s nimi dostanete sadu, která obsahuje dvě velikosti silikonových nástavců a tři velikosti nástavců z paměťové pěny tak, aby sedly do každého ucha.

PUMP Audio MIX Wireless

V rámci limitované Super Early Bird nabídky můžete mít MIX Wireless už za 79 liber (2 480 Kč) + poštovné, čímž ušetříte rovných 50 liber (1 570 Kč). Kromě klasické dvouleté záruky dostanete ještě speciální pětiletou záruku na výměnu a 90denní lhůtu na vyzkoušení pro všechny přispěvovatele na indiegogo.com. Předpokládané datum dodání je už letos v prosinci.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 15. 12. 2016
  • Požadovaná částka: 10 000 liber
  • Zatím vybráno: 15 689 liber (19. 11. 2016 10:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
Andy_S
K hodinkam... je to sice hezke, ale naprosto zbytecne. Ve zkratce: obycejna knoflikova baterie CR2032 by takove hodinky vydrzela napajet cca 2 roky. Kdo chce vic detailu, sileny australan Dave (eevblog) v poslednim videu zrovna tyhle hodinky "rozebira"...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze