GadgetMix: přenosná čistička vzduchu a pouzdro zesilující signál

V dnešním díle našeho seriálu pro vás máme výkonnou přenosnou čističku vzduchu, která dokáže i monitorovat kvalitu ovzduší a o naměřené údaje se podělí s dalšími uživateli. Elegantní flipové pouzdro pak telefon nejen ochrání před poškozením, ale díky zabudované speciální anténě zesilující mobilní signál si zavoláte i tam, kde jste dříve nemohli.

Chytrá čistička zajistí čistý vzduch vždy a všude

Znečisťování ovzduší je průvodním jevem naší civilizace. Podle nové zprávy Světové zdravotnické organizace dýchá špatný vzduch 80 procent velkých měst. Není proto divu, že inteligentní přenosná čistička vzduchu Wynd již nasbírala na Kickstarteru více než sedminásobek požadované částky. Monitoruje kvalitu vzduchu a v případě potřeby z něj dokáže odstranit prach, alergeny, kouř a další znečištění.

Díky tomu, že váží jen půl kila a je velká přibližně jako lahev s vodou, je zároveň velice skladná a přenosná. Můžete si tak dopřát čistý vzduch kdykoli a kdekoliv. Navzdory svým kompaktním rozměrům může dodávat více než osm litrů čistého vzduchu za sekundu a dobíjitelný akumulátor vystačí na osm hodin provozu.

Wynd

Rozšířená horní část a polohovací stojánek umožňuje, abyste Wynd namířili přímo na sebe a vytvořili si svou osobní bublinu čistého vzduchu. V autě se vejde do standardního držáku nápojů a dokáže snížit v typické kabině auta počet částic znečištění o 70 procent za méně než 10 minut. Se speciálním držákem ho však upevníte i v dětském kočárku. V polouzavřeném kočárku může Wynd snížit množství jemných částic PM2,5 o více než 50 procent a hrubých částic PM10 o více než 70 procent.

Wynd

Wynd však není pouze čistička vzduchu. Ve spodní části je umístěný odnímatelný monitor kvality ovzduší, který můžete nosit samostatně například připnutý na oblečení či tašce. Monitor průběžně sleduje okolní prostředí a v mobilní aplikaci, která je k dispozici pro Android a iOS, vás změnou barvy upozorní, když se stane nezdravým. Snímá přitom úroveň znečišťujících částic, jako jsou alergeny, tabákový kouř, bakterie, spóry plísní a smog.

Wynd

V aplikaci, která slouží i k ovládání čističky vzduchu, však můžete zároveň sledovat, jak se vaše prostředí mění v průběhu času. Pokud Wynd používají i další členové vaší rodiny nebo přátelé, můžete si zobrazit i jejich kvalitu vzduchu a s tím, jak komunita uživatelů poroste, chce výrobce z nasbíraných dat vytvořit i celosvětovou mapu kvality ovzduší.

Wynd

V rámci kampaně na Kickstarteru můžete mít Wynd včetně samotné čističky, monitoru kvality ovzduší, stojánku, pouzdra z mikrovlákna a nabíječky už za 139 dolarů (3 400 Kč), čímž ušetříte 50 dolarů (1 220 Kč) z maloobchodní ceny. Odhadované datum dodání je pak listopad 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 12. 7. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 375 866 dolarů (30. 6. 2016 20:00)

Živá voda pro váš mobilní signál

Pravděpodobně každý už se někdy setkal se situací, kdy se musel potýkat s nekvalitním mobilním signálem v okamžiku, kdy jej nejvíce potřeboval. Nemusíte přitom ani jezdit nikam do divočiny nebo hor. S nedostatkem signálu se můžete setkat i v některých dopravních prostředcích nebo moderních kancelářských budovách. Zajímavý novozélandský nápad LINKBOOK PRO je určený právě pro tyto případy. Na první pohled vypadá jako jakékoli jiné flipové kožené pouzdro. Nabízí elegantní vzhled a ochranu před poškozením.

Kromě toho však dokáže zesílit příchozí mobilní signál. Nepotřebuje přitom k tomu žádné napájení ani fyzické propojení s telefonem, ale využívá unikátní technologii EMW 2.0, která soustřeďuje a zaměřuje radiofrekvenční energii.

LINKBOOK PRO

Ve flipu pouzdra je zabudovaná EMW anténa, která odráží signál zpět do telefonu a tak ho zesiluje. Celkem tak můžete v případě iPhonu 6S získat nárůst signálu až 15 dB. Kvalitní signál se přitom pozitivně projevuje i na výdrži baterie, protože se telefon tak nevyčerpává hledáním signálu jako když je slabý. Výrobce uvádí, že průměrné prodloužení životnosti baterie je asi 2 hodiny.

LINKBOOK PRO

Pouzdro LINKBOOK PRO je k dispozici primárně pro iPhony od modelu 5 a výše. Už nyní však nabízí i předobjednání pro dosud nepředstavený iPhone s dodáním v říjnu. Kromě toho je však k dispozici i pro vybrané smartphony s Androidem od HTC, LG, Motoroly, Samsungu a Sony. Na výběr pak máte tři barvy – černou, bílou a světle hnědou.

LINKBOOK PRO

V rámci kampaně na Kickstarteru může být pouzdro LINKBOOK PRO v kterékoli barvě a pro kterýkoli model vaše už za 50 novozélandských dolarů (870 Kč), což je sleva proti očekávané maloobchodní ceně 30 procent. Odhadované datum dodání je pak září 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 23. 7. 2016
  • Požadovaná částka: 10 000 novozélandských dolarů
  • Zatím vybráno: 22 971 novozélandských dolarů (30. 6. 2016 20:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze