GadgetMix: polštář pro dokonalý spánek a ochránce soukromí

2

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu jsme pro vás vybrali inteligentní polštář, který nejen monitoruje kvalitu vašeho spánku a vzbudí vás v nejvhodnější chvíli, ale usnadní i vaše usínání a poradí si i s obtěžujícím chrápáním. Druhý gadget je skutečně maličký a jeho úkolem je ochránit vaše soukromí při zneužití přední kamery.

Chytrý polštář pro dokonalý spánek

Monitorovat kvalitu spánku a probudit v okamžiku, kdy je nejmělčí, umí dnes již téměř každý fitness tracker. Zajímavý chytrý polštář ZEEQ Smart Pillow, který má více než měsíc před koncem kampaně na Kickstarteru, jistotu realizace, však dokáže mnohem víc. Pohodlný polštář kromě těchto funkcí navíc přehraje vaši hudbu a také sleduje a reaguje na vaše chrápání.

ZEEQ Smart Pillow dokáže zlepšit kvalitu vašeho spánku hned několika způsoby. Pokud se vám lépe usíná s hudbou, ale nechcete rušit partnera, oceníte vestavěné Bluetooth reproduktory, které jsou zaměřené výhradně na vás. Podporovány jsou přitom aplikace iOS Music, Android Music i Spotify. Můžete však sáhnout i po dedikované aplikaci, která dokáže přehrát i relaxační skladby s binaurálními rytmy, které vám pomohou usnout rychleji a dosáhnout klidného spánku.

ZEEQ Smart Pillow

Uvádí se, že v průměru chrápe 30 procent dospělých nad 30 let a s věkem se toto číslo zvyšuje. Chrápání zhoršuje kvalitu spánku nejen samotnému chrápajícímu, ale i jeho partnerovi. Ve výsledku se tak nevyspí oba. Polštář má však v sobě zabudovaný mikrofon a když zaregistruje chrápání, jemnými vibracemi donutí spáče ke změně polohy, aniž by ho probudil.

ZEEQ Smart Pillow

Kvalitu spánku pak měří pomocí tříosého gyroskopu, který po celou noc rozpozná, jak se pohybujete. Na základě těchto pohybů inteligentní budík určí, v jaké fázi spánkového cyklu se právě nacházíte, a vzbudí vás v ideálním okamžiku v předem určeném časovém rozmezí. K buzení jsou přitom rovněž použity jemné vibrace tak, aby neprobudilo i vašeho partnera.

ZEEQ app

Všechna naměřená spánková data včetně skóre chrápání pak máte přehledně k dispozici v aplikaci, která je k dispozici pro Android a iOS. Pomůže vám však i zlepšit kvalitu spánku. Analyzuje váš jídelníček, cvičení a další návyky ovlivňují spánek a navrhne vám změny směrem k vydatnějšímu spánku.

ZEEQ Smart Pillow

Výrobce REM-Fit, který je expertem na polštáře a ložní prádlo, však slibuje, že ZEEQ Smart Pillow, není pouze chytrým, ale zároveň i tím nejpohodlnějším polštářem, jaký jste kdy měli. Drobné elektronické komponenty jsou uloženy ve středu polštáře ve schránce z paměťové pěny, tak aby vás nijak nerušily. Obklopeny jsou přitom měkkou vycpávkou a vnější skořápkou z měkké komfortní pěny. Snímatelný pratelný povlak je vyrobený z vláken Tencel, které jsou na bázi dřeva a působí přirozeně antibakteriálně.

ZEEQ Smart Pillow

Dobíjení polštáře probíhá přes microUSB port, který je umístěný v multifunkčním kabelovém dálkovém ovladači, se kterým polštář nejen zapnete, ale můžete na něm i regulovat hlasitost reproduktoru a přeskakovat skladby. Vestavěná baterie s kapacitou 5 000 mAh vystačí na přibližně týden používání.

ZEEQ Smart Pillow

V rámci Early Bird nabídky můžete mít jeden polštář už za 149 dolarů (3 620 Kč). Za 199 dolarů (4 830 Kč) k němu dostanete i náramkový fitness tracker pro sledování vašich denních aktivit a ještě podrobnější analýzu spánku. Pár polštářů pak vyjde na 289 dolarů (7 020 Kč). Předpokládané datum dodání je v prosinci 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 27. 8. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 124 821 dolarů (16. 7. 2016 15:00)

Štít pro vaše soukromí

Přední kamera u mobilní telefonů, tabletů, ale i webkamera počítačů umožňuje provozovat videohovory nebo pořizovat populární selfie. Zároveň však představuje i nezanedbatelné bezpečností riziko. Zejména u počítačů ji může útočník na dálku spustit, aniž byste to vůbec věděli. Praktická miniaturní magnetická záslepka Nope 2.0 však tento problém elegantně řeší.

Nope 2.0 je použitelná nejen na desktopech, ale na všech zařízeních s přední kamerou. Je tak malá, že nebude překážet ani na čelní straně mobilního telefonu ani bránit dovření notebooku. Na délku měří 11 milimetrů, na šířku 4,5 mm a silná je jen 0,8 mm.

Nope 2.0

Její instalace je přitom velice jednoduchá. Stačí sloupnout nálepku na její jedné polovině a celý Nope 2.0 přilepíte těsně vedle kamery tak, aby jí druhá, nelepivá, část zakrývala. Na místě Nope přitom drží dvojice magnetů, což umožňuje snadnou manipulaci.

Nope 2.0

Dobrý nápad přitom nemusí být vždy drahý. Startovací balíček s jedním Nope 2.0 můžete mít na Kickstarteru už za 5 dolarů (120 Kč). Vyplatí se však vzít si balení s více kusy. Za 10 dolarů (240 Kč) dostanete rovnou tři kusy. Odhadované datum dodání je už září 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 16. 8. 2016
  • Požadovaná částka: 964 dolarů
  • Zatím vybráno: 51 815 dolarů (16. 7. 2016 15:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
Ondřej Bakan
Ondřej Bakan
- přehraje vaší hudbu: (koho/co přehraje) vaši
- Pokud se vám lépe usínáte: usíná
- není pouze chytrý, ale zároveň i tím nejpohodlnějším polštářem: chytrým
- Zejména u počítačů jí může útočník: (koho/co může spustit) ji

ANO
Bomba, nepohodlny polstar za 6 tisic, hlavne, ze kdyz uslysi nekoho/kohokoliv chrapat, tak mi zacne vibrovat:o) Jak kdyby tohle od chrapani pomohlo a vylepsilo spanek .... od toho jsou C/PAP systemy a ne stupidni gadgety!
Taky pobavi zobrazeni JEN na androidu a iphonu .... ano, na windows, kde to jedine dava smysl, tak ne:o) Kdyz si na ASV zobrazuju hezky statistiky na 27" LCD, vyslovene me mrzi, ze jsem si nekoupil BT modul za 7k pro iphone (a teda jeste za 30 tisic iphone), abych si statistiky spanku zobrazoval na centimetrovem displeji:o) Citim se vyslovene osizen o ten "zazitek":o)
Taky ten nope, nevidim tam podporu windows phone/mobile .... sice tam to neni potreba jak u deravosti typu android, ale stejne, podpora zamrzi .... clovek by si rekl, ze podpora explicitne byt uvedena nemusi u takoveho zarizeni, ale vzhledem k tomu, ze treba moje L930 (stejne jako asi vsechny WP/M telefony) ma digitalni kompas, ktery proste prestane fungovat ... cili na mobilni zarizeni uplne k hovnu ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze