GadgetMix: nabíječka v kouli a posilování svalů pro ženy

2

V dnešním díle našeho seriálu pro vás máme šikovnou, ale výkonnou ruční nabíječku pro váš smartphone a další elektronické hračky, u které stačí k výrobě elektřiny pouhý kruhový pohyb zápěstí. Druhý gadget je určen výhradně pro ženy, kterým pomáhá hravou formou trénovat ochablé svaly pánevního dna.

Dobíjejte pohybem zápěstí

Na trhu existuje celá řada ručních nabíječek telefonů. Většina z nich využívá k roztáčení dynama kličku. Tento monotónní pohyb však po chvíli unaví a musíte střídat ruce. Nabíječka HandEnergy, která se na Kickstarteru blíží k úspěšnému konci kampaně, na to jde jinak. Má tvar koule a funguje podobně jako tzv. powerbally.

Všechny powerbally v sobě obsahují gyroskop, který má podobu koule rotující kolem své osy. Rychle roztočený powerball má osovou stabilitu a tendenci setrvávat v původní poleze. Tak působí silou pro snaze naklonit osy, což se používá při posilování a rehabilitaci rukou.

HandEnergy

Použití nabíječky HandEnergy je přitom stejně jednoduché. Nejprve pootočíte startovacím prstencem, což vyšle impuls k vnitřnímu rotoru. Pak už jen stačí držet nabíječku v dlani a kroužit zápěstím. Průměrná rychlost vnitřního rotoru je 5 000 otáček za minutu, čehož byste otáčením kličky nebyli nikdy schopni dosáhnout.

HandEnergy

Magnetický rotor přenáší mechanickou energii na stator a vyrábí elektrický proud, kterým nabíjí vestavěnou baterii, jež má kapacitu 1 000 mAh. V případě potřeby nabíjení stačí jen připojit kabel do USB konektoru, který nabízí 5V 1A, což je stejné jako při nabíjení z elektrické sítě.

HandEnergy

HandEnergy však kromě indikátoru nabití baterie disponuje i Bluetooth, kterým ho propojíte se svým smartphonem. V aplikaci můžete sledovat, jak a kolik jste vyrobili elektřiny a své výsledky sdílet s přáteli. Navíc při zapojením do komunity HandEnergy můžete soutěžit s ostatními uživateli ve snižování fosilních paliv. Aplikace je však i skvělá věc pro vývojáře mobilních her, protože s HandEnergy můžete skutečně využit fyzickou sílu při hraní.

HandEnergy App

Tvůrci HandEnergy se však nijak neomezují ani v barevném provedení a stylu své nabíječky. Nejen, že pokrývají širokou barevnou škálu, ale nabídnou i některé limitované edice. Každý tak má možnost najít si to, co nejlépe odpovídá jeho vkusu a stylu.

HandEnergy

V rámci kampaně můžete mít za speciální Kickstarter cenu HandEnergy za 79 euro (2 130 Kč), což je proti maloobchodní ceně sleva 20 procent. Můžete si však vybrat jen mezi černou a bílou barvou. Odhadované datum dodání je pak květen 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 23. 12. 2016
  • Požadovaná částka: 50 000 euro
  • Zatím vybráno: 60 878 euro (16. 12. 2016 12:00)

Posilování svalů hrou

Většina gadgetů v našem seriálu cílí buď hlavně na muže nebo bez rozdílu na obě pohlaví. jen málokdy se objeví gadget, který by byl určený výhradně pro ženy. Jedním z takových vysloveně ženských gadgetů je revoluční trenér pánevního dna Perifit, který necelý měsíc před koncem kampaně na indiegogo.com již vybral více než dvojnásobek požadované částky.

Jedna ze tří žen má problémy s ochabnutím pánevního dna, k čemuž často dochází v důsledku těhotenství nebo s věkem. Nepříjemnými průvodními jevy jsou pak například stresová inkontinence nebo zhoršení sexuálního prožitku. Můžete sice provádět Kegelovy cviky, kterými svaly pánevního dna zpevníte, ale toto cvičení je nudné a může být obtížné ho provádět správně. Naproti tomu Perifit do celého cvičení přináší zábavu a hru, se kterou jde vše lépe.

Perifit

Perifit se se skládá ze samotného zařízení, které obsahuje dva tlakové senzory, kdy každý je napájený vlastní CR32 baterií. Jeden měří horizontální kontrakce a druhý vertikální různých skupin pánevních svalů. Zařízení jednoduše žena propojí se svým smartphonem s Androidem nebo iOS a zasune ho do své vaginy. Není přitom třeba se bát zdravotních komplikací, protože jeho povrch je tvořen lékařským silikonem. Stejným, jaký se používá například u erotických pomůcek.

Perifit

Samotné cvičení pak probíhá na principu biologické zpětné vazby. Úkolem v jednoduché hře je ovládat let motýlů. Zatnutím pánevním svalů motýli letí vzhůru. Udržováním tlaku letí rovně a při povolení klesají.

Aplikace obsahuje pět různých programů, které mají řešit konkrétní problémy způsobené ochablým pánevním dnem nebo působit jako prevence. Vybrat si přitom můžete i ze tří úrovní obtížnosti. Po dokončení každé úrovně aplikace analyzuje váš pokrok a výsledky ukáže v podobě přehledného grafu se čtyřmi základními parametry – síla, výdrž, reflexy a mrštnost. Máte tak neustálý přehled nad svými pokroky a stavem svého pánevního dna.

Perifit

V rámci limitované Super Early Bird nabídky může být Perifit váš už za 89 dolarů (2 310 Kč) + poštovné. Proti očekávané maloobchodní ceně tak ušetříte 40 procent. Odhadované datum dodání je přitom v dubnu 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 15. 1. 2017
  • Požadovaná částka: 10 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 22 383 dolarů (16. 12. 2016 12:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Perifit je hodně perverzní gadget, kdyby ty výrobci vzali od podlahy dalo by se do hudrovadla fouknout cokoliv, doslova cokoliv a přitom by se dalo říkat, že jde o posilování:-) Neviděl jsem bláznivější gadget pro telefon. Už ta koule na nabíjení je úlet, moc dobře si na ni vzpomínám když to byl hit a nabíjet takto občas telefon, tak mám ruce pěkně namakané.
Martin
Ta ruční nabíječka je geniální, v podstatě je napadlo zužitkovat rotaci v powerballu (zajímalo by mne, jestli s tím výrobce powerballu ale nebude mít trochu problém).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze