GadgetMix: multifunkční chytrý zvonek a modulární domácí váha

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu o zajímavých gadgetech jsme pro vás objevili zajímavý multifunkční zvonek na kolo. Nejen, že vás dokáže upozornit zvukem, ale má i zabudovaný přední světlomet, alarm, navigaci a zaznamenává vaše výlety. Miniaturní multifunkční váha pak zváží cokoli ve vaší domácnosti.

Ultimátní zvonek na kolo pro vaše bezpečí

Při jízdě na kole v silničním provozu znamená být viděn a slyšen to, co vás udrží v bezpečí. Proto je tak důležité, aby vašemu kolu nechyběl zvonek. Klasický zvonek na kolo se od počátku cyklistiky prakticky nezměnil a zvuk vydávají údery paličky do kovového zvonku. Shoka Bell, který jsme objevili na Kickstarteru, však nabízí mnohem víc a posouvá zvonek na kolo do 21. století.

Obsahuje osm zvuků, které si jednoduše vybíráte pomocí malého joysticku na straně. Výrazné troubení například můžete použít na auta, zatímco na chodce ohleduplné zacinkání. Shoka Bell se přitom dokáže přizpůsobit okolnímu zvuku, takže se vám nemůže stát, že byste byli v hlučném provozu přeslechnutelní nebo naopak byl zvonek příliš hlasitý. Pokud by vám nabídka zvuků nestačila, můžete si vytvořit vlastní zvonění, případně stáhnout již připravená prostřednictvím mobilní aplikace.

Shoka Bell

Propojení přes Bluetooth se smartphonem přitom není jen o stahování dalších zvonění. Zvonek má v sobě zabudovanou i na navigaci. Ve smartphonu si jednoduše zvolíte cíl a při jízdě vám bude na své horní straně pomocí světelných šipek indikovat, kudy máte jet, ale kromě toho vás v předstihu upozorní na nebezpečné křižovatky, nebo že je v blízkosti někdo z vašich přátel.

Shoka Bell

LED diody nicméně neslouží pouze k signalizaci. V přední části je dalších osm LED, které pracují jako inteligentní světla, která jsou speciálně navržena pro použití ve městě. Automaticky se přizpůsobí okolnímu světlu, takže jste neustále vidět, aniž byste oslepovali ostatní cyklisty nebo řidiče.

Shoka Bell

Praktickou funkcí, kterou cyklisté jistě ocení, je i pohybový alarm. Magnetická svorka, na kterou se Shoka Bell upevňuje a která zůstane připojená k řídítkům, funguje jako pohybový senzor. Když detekuje pohyb, upozorní vás na to prozvoněním, a to až na vzdálenost 250 metrů. Vestavěná Li-Po baterie s kapacitou 800 mAh přitom vystačí na více než 200 hodin provozu. Dobíjení pak probíhá přes klasický microUSB konektor.

Shoka Bell

Aplikace Shoka App, která je k dispozici pro Android a iOS, pak funguje jako váš osobní automatický cyklistický deníček. Pracuje s aplikací Moves, takže sleduje váš pohyb i bez zvonku, ale nejvíc toho nabídnou společně. Automaticky zaznamená vaše jízdy, můžete si nastavit trasy, ukáže vám, kde parkujete, monitoruje váš pokrok v ujeté vzdálenosti, času i úspory CO2, za což získáváte body. Ukáže vám trasy vašich přátel, kdo jede poblíž. Navíc je zde integrace Instagramu.

Shoka Bell

Shoka Bell je k dispozici v šesti různých barvách: modrá, žlutá, zelená, černá, červená, červená a fialová. Má kovovou konstrukci a je plně odolný proti povětrnostním vlivům. V rámci limitované Early Bird nabídky přitom můžete mít jeden Shoka Bell v libovolné barvě už za 99 dolarů (2 400 Kč), což představuje úsporu 38 procent proti očekávané maloobchodní ceně 159 dolarů (3 890 Kč). Na dalších 10 dolarů (240 Kč) pak vyjde poštovné. Předpokládané datum dodání je březen 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 1. 9. 2016
  • Požadovaná částka: 75 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 100 519 dolarů (6. 8. 2016 12:00)

I vážení může být chytřejší

Bez kuchyňské váhy se často při vaření neobejdete. Stejně tak v domácnosti nastanou chvíle, kdy potřebujete něco zvážit. Zajímavá miniaturní váha Weighitz, která má na Kickstarteru na svém kontě již více než dvojnásobek požadované částky, je navržená tak, aby dokázala zvážit cokoli v domě.

Weighitz je nejen chytrá, ale i přenosná, modulární a vyznačuje se vysokou přesností. Můžete jí použít samostatně, ale i v sadě, což se hodí, pokud chcete vážit těžší předměty nebo předměty nepravidelného tvaru. Protože nemá platformu, nejste omezeni velikostí ani tvarem. Dá se nakalibrovat na jakýkoli kontejner. Odvážíte s ní stejně tak dobře suroviny při vaření, jako sebe nebo svého psa. Jeho pelíšek jednoduše přeměníte na inteligentní váhu.

Weighitz

Použití je přitom extrémně jednoduché. Pro aktivaci stačí Weighitz zmáčknout. Ve svém smartphonu, se kterým je váha propojena přes Bluetooth, spustíte aplikaci, která je k dispozici pro Android a iOS. Na váhu umístíte prázdnou nádobu nebo libovolnou podložku. V aplikaci vynulujete platformu a můžete začít vážit. Při použití více než jednoho Weighitz je postup úplně stejný. Aplikace však zkombinuje údaje ze všech vah do jediné hodnoty.

Při vaření nabízí Weighitz i funkci kontrola porcí. Aplikace je propojena s rozsáhlou databází, která obsahuje nutriční obsah širokého rozsahu potravin. Při vážení pak rovnou kromě hmotnosti zobrazí nutriční obsah každého jídla, což oceníte například, když držíte dietu, což platí i pro sportovce nebo diabetiky.

Výhodu je, že nezabere příliš místa. Weighitz je jen 2,3 centimetrů vysoký a v průměru má 8,1 centimetrů. Je chráněný proti vodě se stupněm krytí IP x4, což znamená, že odolá stříkající vodě ze všech úhlů. Díky magnetickému podstavci jej umístíte například na ledničku a máte jí vždy po ruce.

Weighitz je dobíjitelný přes klasický microUSB konektor o výdrži se nicméně výrobce nezmiňuje. Každá váha nabízí rozsah vážení 0 až 40 kilogramů. Při použití setu tří vah se pak můžete dostat až na trojnásobek maximální hmotnosti. Přesnost je přitom 0,001 gramu.

Weighitz

Na Kickstarteru můžete mít v rámci limitované Early Bird jednu váhu za 18 dolarů (440 Kč). Za sadu tří vah pak v limitované nabídce zaplatíte 56 dolarů (1 360 Kč). Předpokládané datum dodání je v listopadu 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 19. 8. 2016
  • Požadovaná částka: 30 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 65 558 dolarů (5. 8. 2016 12:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze