GadgetMix: inteligentní vařič čaje a dokonalé pouzdro pro iPhony

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu o zajímavých gadgetech potěšíme všechny milovníky čaje a také majitele posledních generací iPhonů. Pro první skupinu zde máme inteligentní čajovar, se kterým dosáhnete vždy dokonalého šálku čaje. Druhou skupinu pak potěší multifunkční tenké bateriové pouzdro pro iPhony.

Vaření čaje dotažené k dokonalosti

S inteligentními kávovary jsme se mohli setkat již dříve. Nemalá skupina lidí však dává před kávou přednost čaji. Právě pro ně je určený vařič čaje Qi Aerista, se kterým uvaříte každý druh čaje vždy, tak jak ho máte rádi. Na Kickstarteru už máte pouze několik málo dní, abyste přispěli. Už nyní je však jisté, že kampaň byla úspěšná a projekt se dočká své realizace.

S Qi Aerista si můžete dopřát čaj přesně podle svých představ. Chcete slabý čaj nebo raději silný? Slabý nebo naopak silný? Studený nebo horký? Žádný problém. Vařič zvládne vše. Nabízí šest vařících programů, které si nastavíte stiskem tlačítek. Vařič vás upozorní, když je váš čaj připravený a hodinu ho udržuje stále teplý. Stejně tak si můžete naplánovat uvaření čaje až 12 hodin dopředu.

Qi Aerista

Minimální kapacita vařiče je jeden šálek a maximem tři (250 až 750 ml). Teplota vody se pohybuje od 20 až 100 °C. Doba vaření pak může být od 1 do 15 minut. Při vaření čaje používá patentovaný cirkulační infuzní systém, jenž umožňuje zahřát a udržet správnou teplotu vody, která je specifická pro váš typ čaje. Cirkulující proud vody s precizní časovou kontrolou a speciálně tvarovaná nádoba na čajové lístky pak zajišťují optimální louhování a plné rozvinutí jejich vůně a chutě.

Qi Aerista

Vařič čaje však nemusí používat pouze tlačítka na samotném přístroji. Pomocí Wi-Fi ho připojíte do vaší domácí sítě nebo přímo ke svému smartphonu. Ve speciální aplikaci můžete upravovat jednotlivá nastavení vaření s přesností po jednotlivých stupních Celsia u teploty a sekund u délky vaření.

Qi Aerista

Pomocí aplikace můžete zařízení ovládat na dálku, sledovat proces vaření nebo nastavit jeho načasování. Získáte přístup k nastavením vaření různých druhů čaje. Prostřednictvím online databáze můžete vyhledávat zajímavé informace o čaji. Zajímavý je však i čajový deník, kam si můžete zaznamenávat vaše denní setkání s čajem. Chybět také nemohou sociální funkce například sdílení receptů a zážitků s čajem.

Qi Aerista

Qi Aerista je k dispozici v šedé nebo černé. V rámci kampaně na Kickstarteru ho získáte už za 1 159 hongkongských dolarů (3 820 Kč). Proti doporučené maloobchodní ceně, tak ušetříte 35 procent. Odhadované datum dodání je pak červen 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 15. 12. 2016
  • Požadovaná částka: 600 000 hongkongských dolarů
  • Zatím vybráno: 1 056 858 hongkongských dolarů (9. 12. 2016 16:00)

Švýcarský nůž pro váš iPhone

Nejrůznější kryty pro mobilní telefony už dávno neslouží pouze jako ochrana před jejich poškozením. Setkat se můžeme s kryty, které jsou spíš založené na designu, nebo s takovými, které telefonu přidávají nové funkce. K druhému druhu patří i iStand 7, který přidává iPhonu 6/6S/7 a jeho větším variantám hned několik nových funkcí.

Tento unikátní kryt bychom mohli označit za švýcarský nůž mezi kryty pro iPhone. Kromě své ochranné funkce nabízí praktický výklopný stojánek, ve kterém můžete telefon umístit nejen vertikálně, ale otočit ho i horizontálně, což se hodí například při sledování filmů.

iStand 7

Další funkcí je pak integrovaná powerbanka s kapacitou 3 000 mAh, která může prodloužit výdrž vašeho iPhonu až třikrát. iStand 7 je přitom nejtenčím MFI certifikovaným bateriovým pouzdrem na trhu, které přidá telefonu po stranách pouhý milimetr a na tloušťku 12,9 milimetrů. Pro srovnání s originálním Apple Smart Battery Case iPhone nejen, že nakyne o 14,5 mm, ale navíc přídavná baterie vytváří na zádech nevzhledný hrb.

iStand 7

Kromě této základní verze označené jako iStand 7 nabízí ještě další dvě varianty s rozšířenou výbavou. Model iStand 7A má všechny funkce jako základní verze, ale navíc přidává šikovný 3,5mm jack pro připojení sluchátek (písmeno A znamená Audio). To ocení majitelé nových iPhonů 7, kteří nejsou spokojení s rozhodnutím Applu vypustit sluchátkový vstup.

iStand 7

Nejvyšším modelem je pak iStand 7Pro. Ten k funkcím iStandu 7A přidává navíc ještě bezdrátovou nabíječku, která je kompatibilní se standardem Qi. Takže nabíjet můžete s libovolnou Qi bezdrátovou nabíječkou. Právě bezdrátové nabíjení je přitom jednou z funkcí, po které majitelé iPhonů již dlouho volají.

iStand 7

Základními barevnými variantami iStand 7 jsou černá a zlatá. Výrobce, kterým je společnost Yostand, nicméně slibuje, že pokud se vybere více než 30 000 dolarů, což je vzhledem k tomu, že do konce kampaně zbývají ještě dva měsíce více než pravděpodobné, nabídne i další barvy.

iStand 7

V rámci Super Early Bird nabídky můžete mít už v únoru 2017 jeden z prvních vyrobených iStand 7 už za 39 dolarů (1 000 Kč) + poštovné. Za 49 dolarů (1 250 Kč) + poštovné je v Early Bird nabídce k dispozici jeden z prvních iStand 7A. Jeho odhadované dodání je v březnu 2017. Za nejvyšší model iStand 7Pro v Early Bird nabídce zaplatíte 79 dolarů (2 020 Kč) + poštovné. Kromě samotného krytu však dostanete i jednu bezdrátovou Qi nabíječku. V tomto případě je odhadované datum dodání v dubnu 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 3. 2. 2017
  • Požadovaná částka: 6 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 10 760 dolarů (9. 12. 2016 16:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze