Díky Zvednout to? vás nebudou obtěžovat neznámá čísla

Apple aplikace týdne
7
Díky Zvednout to? vás nebudou obtěžovat neznámá čísla
  • Aplikace Zvednout to? pro vás identifikuje neznámá čísla
  • Čísla nahlašují sami uživatelé, databáze čítá již přes 18 tisíc položek
  • Aplikace dokáže čísla i automaticky blokovat

Telemarketingové hovory a všemožné výzkumy po telefonu mohou člověka pěkně otrávit. Ignorovat všechny telefonní hovory od neznámých čísel se ale rovněž nemusí vyplatit. Naštěstí na internetu existuje hned několik databází telefonních čísel, kde si můžete ověřit, komu číslo patří. Jedna z nich má navíc i perfektní iOS aplikaci.

Zvednout to? – Apple aplikace týdne

Aplikace Zvednout to? od vývojářů Igora Kulmana a Jana Čislinského pro vás na základě porovnání s databází identifikuje volajícího. Na displeji tedy ihned vidíte, že vám volá například někdo z telemarketingu. Velkou výhodou navíc je, že identifikaci volajícího vidíte i v seznamu historie hovorů. Pokud tedy máte zmeškaný hovor od čísla, které by vám jinak nebylo z dřívějška známé, díky aplikaci snáze vyhodnotíte, zda na číslo volat zpět.

Zvednout to? využívá vývojářského nástroje CallKit, který aplikacím umožňuje bez narušení soukromí uživatele využívat rozhraní telefonní aplikace iPhonu. Schopnosti aplikace jsou díky tomu elegantně integrovány přímo do systému iOS.

Zvednout to? – screen 1

Aby vše fungovalo jak má, při spuštění aplikace postačí dle pokynů zavítat do Nastavení a v sekci Telefon si najít volbu Blokování hovorů a identifikace. Zde je nutné udělit aplikaci oprávnění poskytovat ID volajícího.

Databáze je vytvářena samotnými uživateli, kteří čísla volajících sami přidávají a označují příznakem. Při zadávání nového čísla do databáze jej můžete označit jako pozitivní, negativní, nebo neutrální a přidat rovněž stručný popis čísla. Proces je extrémně jednoduchý a intuitivní, díky čemuž databáze velice rychle roste. Za posledního půl roku databáze nabobtnala na trojnásobek a nyní je v ní již přes 18 tisíc čísel.

Zvednout to? – screen 2

Zvednout to? ale není jen pasivním pomocníkem, který volající identifikuje. Aplikace obsahuje i funkci blokování obtěžujících čísel. Velice snadno si tak nastavíte, aby se vám určitá čísla vůbec nedovolala. Je přitom možné vybrat, zda blokovat všechna neutrální či negativní čísla, nebo jen vámi nahlášená čísla.

Aplikaci si na svůj iPhone stáhnete z App Storu, a to za příznivých 59 korun. Funkce automatického blokování čísel byla dříve zpoplatněna zvlášť, ale nyní je již zahrnuta v základní ceně. Žádné další nákupy vás v ní nečekají. Slovenské uživatele potěší, že k dispozici je i ekvivalent pro slovenský trh, který nese jméno Zdvihnúť to?

Stáhnout Zvednout to?

App Store Microsoft Store

Stáhnout Zdvihnúť to?

App Store