Daydream: celá platforma VR od Googlu namísto brýlí z kartonu

5

Před několika málo okamžiky představila společnost Google na konferenci I/O i novou platformu pro virtuální realitu určenou mobilním zařízením. Daydream, jak se novinka nazývá, zahrnuje jak hardware v podobě brýlí a ovladače, tak také speciální prostředí s mnoha aplikacemi a jak Google slibuje i s velkým množstvím her od předních vývojářů, jako je například Electronic Arts.

V 19:00 našeho času začala konference Google I/O, kde se měl velikán pochlubit největšími novinkami především v oblasti softwaru. Mimo služby Assistant, kterou společnost staví proti S Voice od Samsungu či Siri od Applu, představil i domácího sluhu Google Home, který všestranně pomáhá v chytré domácnosti nebo komunikátor Allo. K tomu tu nyní máme i novou plnohodnotnou platformu pro virtuální realitu Google Daydream.

Daydream

TIP: Google I/O 2016 on-line: nové aplikace Allo a Duo či virtuální realita

Platforma má být součástí nového Androidu N a kompatibilní zařízení vyrábí většina předních výrobců, nutnou výbavou pro její využití je sada čidel v telefonu, displej a požadovaný výkon. Další výbavou jsou pak brýle a jednoduchý ovladač, kterému se Google věnoval více. V zařízení už stačí nastavit VR Mode a domovská obrazovka Daydream vám nabídne například speciální verzi aplikací YouTube, Street View, Videí a Fotek.

Google také pracuje na přidávání nových aplikací do Daydream a k dispozici bude i Netflix, HBO Go či hry od předních vývojářů, jakými jsou Ubisoft či EA.

Zdroje: theverge.com, twitter.com

Diskuze ke článku
ANO
Muze mi nekdo soudny vysvetlit, k cemu je virtualni realita na smesnych telefonech? Prece takovou krabici, do ktere budu davat telefon, nenosi clovek v kapse, aby s tim hral angry birds nekde na hajzlu ne?:o)
Ta krabice bude stejne doma sedet u pocitace, kde bude mit 50x vyssi vykon a moznosti a nebude k tomu muset byt jeste nejaky specialni telefon. Ja chapu, ze se snazi vymyslet jakoukoliv picovinu, kterou jak jednou prodaji, tak jsou to penize do ruky, ale klidne to muze zcela podkopat nadejny trh, kdy lidi po podobnych pokusech proste na VR zanevrou jako na picovinu.
Jinak v tech virtualnich "asistentech" se nevyznam, ale mel jsem za to, ze je siri a cortana .... co je S voice? To je neco uplne jineho, co cortana neumi, ale siri ano? Ja jenom, ze to dnes vidim poprve a hned ve dvou clancich.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze