Google zpřístupňuje platformu Daydream VR vývojářům

Platforma virtuální reality Daydream VR byla Googlem představena před necelým rokem, od té doby se událo spoustu změn. Google představil vlastní VR headset Daydream View, stejně tak se objevily první telefony s podporou platformy. Nyní ji bude Google uvolňovat pro vývojáře, kteří však budou muset splnit přísná kritéria.

Google představil platformu virtuální reality Daydream minulý rok. Jedná se v podstatě o plnohodnotného nástupce kartónového řešení Cardboard. Google již stihl představit vlastní VR headset a začaly se objevovat i první smartphony s podporou této platformy – například Asus ZenFone AR. Nyní se dozvídáme, že Google otevírá platformu virtuální reality pro vývojáře, kteří budou moci tvořit speciální obsah přímo pro Daydream. Vývojáři však budou muset splnit poměrně přísná kritéria na kvalitu obsahu.

TIP: Konference Google I/O 2017 proběhne 17. až 19. května

Google Daydream

Postup navrhování aplikací pro virtuální realitu je samozřejmě odlišný od obsahu pro mobilní platformy, jde především o dodržení kvalitního zobrazení aby obsah nevyvolával nepříjemné pocity. Všechny aplikace navíc musí spolupracovat s ovladačem, který Google představil.

Zdroje: developers.google.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze