4. října se svého nástupce dočká i Google Daydream View

4. října se svého nástupce dočká i Google Daydream View
  • Google Daydream View se letos dočká upravené verze, která přijde ve třech barvách a bude dražší než dříve
  • Změny se týkají pouze tvaru brýlí, pevnějších materiálů a patrně vetší velikosti pro podporu moderních telefonů s úhlopříčkou do 6,3 palců

I Google Daydream View letos dostanou svou druhou verzi, přičemž Google zvýší cenu headsetu z loňských 80 dolarů na celých 100 dolarů, což je zhruba 2,7 tisíc korun po připočítání daně. Brýle budou nabízeny ve třech barvách, které přesně kopírují rovněž dnes uniklý chytrý reproduktor Google Home Mini. Dočkáme se tedy opět černé, šedé a korálově červené varianty.

Google Daydream View
Nalevo původní brýle Daydream, napravo nový model

Pokud si porovnáme obrázky loňských brýlích s novými, můžeme si všimnout, že přední kryt přes telefon lépe doléhá k brýlím a také se zdá, že se lehce změnil i celkový tvar. Interně se mnoho rozdílů neočekává, jelikož hlavní myšlenkou Google Daydream VR je přenechat veškeré VR výpočty samotnému telefonu v brýlích.

Hlavní změnou tak má být pouze velikost, tvar a materiály. Ty mají být tentokrát o něco pevnější, aby byl headset o něco odolnější. Z obrázků lze těžko odhadnout velikost, ale očekávají se větší rozměry, které budou počítat s rozmachem moderních obřích telefonů s displeji až do 6,3 palců. Samotný Google ostatně potřebuje lépe kompatibilní brýle, jelikož vlastní Pixel 2 XL má mít úhlopříčku kolem 6 palců a tenké rámečky.

Zdroj: droid-life.com, xda-developers.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze