Stávající telefony na Daydream nestačí, říká Google

6

Po představení platformy pro virtuální realitu Daydream svět zajásal a těšil se na podzim tohoto roku, kdy by se měl Daydream dostat mezi uživatele. Otázkou však zůstávalo, jaké mobilní telefony budou stačit na novou platformu od Googlu a sám americký gigant nyní potvrdil, že to s výkonem dnešních telefonů nevypadá až tak růžově.

Google Deydream spatřil světlo světa přibližně před týdnem na konferenci Google a uživatelé zajásali nad pokusem sjednotit pokusy jednotlivých výrobců. Daydream je souhrnem jak softwaru, tak i hardwaru v podobě brýlí, ovladače a samozřejmě srdce virtuální reality – telefonu. A v tom právě vězí poslední háček.

TIP: Virtuální realita HTC Vive dorazila do ČR. Znovu jsme ji otestovali

Google Daydream
Domovská obrazovka Google Daydream

Již od začátku bylo jasné, že k využití Daydream budou zapotřebí dostatečně výkonné smartphony, které by měly do podzimu zajistit společnosti Samsung, HTC, LG, Xiaomi, Huawei, ZTE, Asus a Alcatel. Otázka ale visela nad smartphony současnosti, a to mimo podporovaného Nexusu 6P.

TIP: HP OMEN X VR PC Pack: energie pro virtuální realitu na zádech

Nexus 6P
Google Nexus 6P je momentálně jediným telefonem podporujícím Daydream

Šéf Googlu pro virtuální realitu Clay Bavor potvrdil, že silně pochybuje o tom, že nějaké ze současných telefonů budou v budoucnu zpětně označeny jako připravené na Daydream (Daydream – ready phone). Zároveň prozradil, že je připravován velmi podrobný seznam, jenž musí telefony, které chtějí s Daydream spolupracovat, splnit.

Zdroje: roadtovr.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Honza
*visela, snad se nedostáváte na úroveň SvětaAndroida, ne? :)
satai
Zajiave je, ze v pozadavcich budou, kvuli latenci OLEDy :/
ANO
Porad jsem nejak nepochopil, k cemu by tam mel byt telefon? Jako vkladat to do nejakeho bazmeku, ktery bude stejne doma, abych byl limitovan androidem a trapnyma programkama? Bude to lezet nekde doma vedle pocitace a pocitac na to nepripojim, tomu rikam bomba a sjednoceni jako krava ...... gugl se zase snazi zasit zbytecnou dalsi nekompatibilitu do sveta IT. Nejak postradam smysl takoveho zarizeni .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze